Știrile zilei

Pățania unor buzoieni plecați în drumeție la Bozioru: „Ne-am simțit ca-n Las Fierbinți”

Au parcurs zeci de kilometri pentru a face cale întoarsă. O familie din Buzău a refuzat să mai viziteze vestigiile rupestre de la Nucu, după ce i s-a cerut taxă de intrare, conform unei Hotărâri a Consiliului Local Bozioru. Oamenii spun că au fost luați prin surprindere și regretă că nu s-au putut bucura de aceste frumuseți ale naturii, unice în țară.

Temperaturile din weekend i-au scos pe mulți buzoieni din case. Profitând de vremea frumoasă, familia Crisvăsanu a decis să pornească într-o drumeție în zona de munte a județului nostru. Ademeniți de ceea ce citiseră pe Internet despre vestigiile rupestre din zona Bozioru, oamenii au străbătut mai multe sate, după care au urcat pe jos până la Nucu. Aici, însă, surpriză.

 • Taxă pe „Meteora României”.

Bucuria drumeților de a fi descoperit frumuseți unice în țară a fost de scurtă durată. V. Crivăsanu povestește cu regret că nu a putut vizita vestigiile din cauza taxei instituite de Consiliul Local Bozioru:

[highlight]„Sâmbătă am plecat într-o excursie în familie. Poate e și vina noastră, dar, de obicei, pe munte nu iei bani cu tine. Când am ajuns sus, surpriză: Taxă de intrare în Țara Luanei. Bineînțeles că nu am mai intrat, ne-am mulțumit cu alt traseu… Problema noastră nu e neapărat taxa, dar fi trebuit să facă publică hotărârea. Ne-am simțit ca-n „Las Fierbinți”, când primarul Vasile ia mită pentru autostrada… Vă rugăm faceți publică informația, multă lume din Buzău vă urmărește articole.”[/highlight], a povestit V. Crisvăsanu.

Zece lei, adulții, cinci lei – elevii, studenții și pensionarii.
 • Despre dezvoltarea turismului local.

Turiștii care ajung în zona Bozioru pot descoperi locuri magice, desprinse din povești, cu peisaje grozav de frumoase și istorii vechi de sute de ani. Cu puțin interes din partea autorităților, chiliile rupestre din zona Buzăului pot deveni principala atracție a județului.

Buzăul de Nord cuprinde multe chilii și biserici săpate în stâncă și nu degeaba este supranumit „Meteora României”. Zona cea mai încântătoare pentru turiști pare a fi cea de la Nucu, însă de o frumusețe aparte este întregul ansamblu natural denumit generic „Țara Luanei”.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

9 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Nu ne mai mira nimic!Stim foarte bine cam ce face domnul primar Grigore…cum invarte terenurile oamenilor, cum peste noapte a devenit propietari de paduri in intreaga comuna…!! nu stiu ce taxe sa mai inventeze…in loc sa atraga turistii in zona sa dezvolte zona ei pun taxa!?Pentru ce este taxa asta??!Stiu persoane care de scarba taxei nu s-au mai dus in zona respectiva!!Dar lucrurile or sa iasa cat de curand la iveala…sa vedem si noi de unde au toti functionarii din primaria Bozioru terenuri in toata comuna cand in ’90 erau vai mama lor!!Au furat pana nu au mai putut si pentru comuna nimic!!Drumul prost, apa o zi da o zi nu, in schimb casa domnului primar are 20 de camere!Dar pana la urma dansul isi face doar datoria…aceea de a fura!!!Se bucura si dansul de ultimul mandat si trebuie sa puna bani deoparte!!

   • Al dracu de cumsecade, în 1992 am plătit impozit pt 84 de hectare din care cea mai mare parte era pădure,iar acum a dispărut pădurea asa ca ciocu mic cu cât de cumsecade este primarul.

    • d-le NICU, „MARE PROPRIETAR DE TERENURI CU VEGETATIE FORESTIERA LA BOZIORU” dupa umilele mele cunostinte in ceia ce privesc fondul funciar, in anul 1992 inca nu incepusera punerile in posesie cu terenurile cu vegetatie forestuiera, legea nr. 18/1991 era inca in curs de implementare, primarul pe care il acuzati inca nu era in functie la Bozioru, pe atunci era primar dl. profesor Chitu Stefan, iar dvs. CA O PERSOANA FOATRE DESTEAPTA va apucat sa srieti numai TAMPENII. Mai bine ati incerca sa va revizuiti comportamentul si sa analizati ceia ce vreti sa scrieti si sa jigniti oameni.

  • Stimate domnule /doamna DNA am si eu o intrebare la dvs. Ati construit din bani dvs. casa primarului sau acolo este o investitie de o viata a doua generatii de oameni gospodari?

 • Pai sa nu credeti, sa il votati si la urmatoarele alegeri!daca nu credeti, vi se pare normal sa puna taxa pe acele asezari fara ca primaria sa se ocupe de curatenia locurilor de drumurile de acces?!cata nesimtire incat sa vii pe un drum distrus plin de gropi si acolo sa te intampine cu taxa?!

 • Primarul Grigore a fost directorul Liceului de politie din Buzău. A furat și de acolo cât a putut. Nevastă-sa a fost contabila acolo deși făcuse liceul la seral. Fără lui Grigore a fost încadrată direct, fără școală, ca ofițer la pașapoarte, iar acum este șefa. Grigore este susținut de Neagu.
  Hot la hot trage!

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */