Știrile zilei

Patroni de restaurante, amendați pentru că organizau evenimente private

În weekend, poliţiştii și reprezentanți altor instituţii cu atribuții de control au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, la activităţile de verificare participând peste 400 de efective.

  • Două restaurante din Mărăcineni, pline de petrecăreți

Sâmbătă, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni în cadrul activităţilor de verificare a respectării normelor sanitare în mai multe locaţii de pe raza de compentenţă, au constatat faptul că în incinta a doi operatori economici (restaurante), erau în desfăşurare două evenimente private (botez şi aniversare), unde participau 45, respectiv 27 de persoane.

Având în vedere că organizarea de evenimente private este interzisă în actualul context epidemiologic, administratorii celor două societăţi au fost sancţionaţi conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Tot pe 9 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale de pe raza municipiului Buzău.

Astfel, poliţiştii au constatat că în incinta locației unui operator economic, activitatea nu respecta măsurile de protecţie individuală. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi, totodată, a fost înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă  Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: