Știrile zilei

Patronul carmangeriei Rox Ana din Piața Centrală, ales primar al unei comune din Buzău

Patronul carmangeriei Rox Ana din Piața Centrală a fost ales primar al comunei Valea Salciei, în urma alegerilor din 9 iunie 2024. Mircea Sandu a candidat din partea PNL și a obținut un scor de 54,43%, potrivit datelor AEP.

Până nu demult, Mircea Sandu era un nume cunoscut mai degrabă în lumea antreprenorilor buzoieni decât în cea politico-administrativă. Patron al unei afaceri de succes, Carmangeria Rox Ana, Sandu s-a retras, în ultimii ani, în pitoreasca localitate Valea Salciei.

Și-a construit aici o pensiune și a înființat un market și o benzinărie, iar oamenii au început să vadă în el un lider. A ales să trăiască mai liniștit, departe de agitația urbană, însă nu fără a se implica în rezolvarea problemelor comunității.

Pensiunea Rox Ana

Mi-a plăcut să ajut, să mă implic. De fiecare dată când mi s-a cerut ajutorul, am sprijinit inițiativele locale, iar oamenii m-au îndemnat să candidez. Este și o victorie a lor, a locuitorilor din Valea Salciei, care au vrut să îi reprezint, iar pe această cale țin să le mulțumesc.”, ne-a spus Mircea Sandu.

Cum s-a votat, duminică, la Valea Salciei:

Candidat Partid Voturi Procent(~)

MIRCEA SANDU

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
215
54,43 %

GAVRILĂ DORIN

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
180
45,56 %

TOTAL

395
100%
  • Cine este noul primar?

Mircea Sandu este un cunoscut antreprenor buzoian, cu afaceri în domeniul fabricării produselor din carne. În 1994, în anii gri ai tranziției românești, Sandu avea curajul să deschidă o afacere de mare perspectivă: carmangeria Rox Ana, ce mai târziu avea să devină un punct de reper în Piața Centrală.

În Valea Salciei, familia sa administrează un market și o benzinărie

În ultimii ani, a lăsat afacerea în mâinile copiilor, iar el s-a retras în comuna natală.

Aici, familia sa administrează un market și o stație PECO. Carmangeria o are are în localitatea Valea Caprei din comuna Tisău, locul din care pleacă spre magazinul din piață tot felul de bunătăți din carne.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button