Știrile zilei

Patru buzoieni nu au respectat izolarea

Până la această dată, în județul Buzău au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu. Potrivit art. 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). La nivelul județului Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată.

La data de 18 martie, în județul Buzău se află în carantină 56 de persoane, iar pentru alte 626 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Privind starea de sănătate a persoanelor carantinate, facem precizarea că nu sunt înregistrate probleme deosebite. În prezent mai există disponibile peste 140 de locuri pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

Autoritățile atrag atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID – 19 și fac apel la cooperarea cetățenilor cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.

Îndemnăm toți cetățenii județului să acționeze cu calm, responsbailitate și grijă față de cei din jur și față de cadrele medicale, să păstreze distanța socială pentru a limita posibilitatea infectării cu COVID – 19 și să încurajeze diseminarea de informații care provin numai din surse oficiale.

În ceea ce privește testarea pentru Coronavirus, menționăm că, până la această dată, la nivelul județului, au fost testate pentru coronavirus 97 de persoane, iar 84 de rezultate sunt negative, restul analizelor fiind în lucru., transmite Biroul de Presă al Instituției Prefectului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button