AdministrațiePolitică

Patru comune buzoiene își aleg primarii și consilierii locali, simultan cu alegerile europene

Comunele Ziduri și Valea Râmnicului au rămas fără conducere după ce edilii Dumitru Tesloveanu și, respectiv, Ion Sandu au decedat, în timp ce consiliile locale din Pogoanele și Calvini au fost dizolvate din cauza unor neînțelegeri.

Duminică, pe 25 mai 2014, în aceeași zi în care au loc alegeri alegeri-2012-cabina-voteuroparlamentare, cetățenii cu drept de vot din cele patru comune vor merge la urne să-și aleagă primarii sau consilierii locali.

Potrivit legii, campania pentru alegerile parțiale locale începe cu 15 zile înainte de ziua votului. La Ziduri, pentru postul de primar s-au aruncat în lupta electorală patru candidați: Nicolae Nedelcu (PSD), Mihăiță Iordache (PDL), Ionel Munteanu (PP-DD) și Constantin Mihai (PNL)

Tot sâmbătă, 10 mai, și-au început campania electorală și candidații pentru funcția de primar din comuna Valea Râmnicului. Aici, voturile cetățenilor se vor împărți între cei șase candidați, care-și revendică victoria încă de pe acum:

Marian Galbenu (PSD), Dorinel Militaru (PMP), Marin Jurubiță (PDL), Ștefan Burlacu (PRM), Valentin Urloiu (PNL) și Silvi Meriuță (PP-DD).

În orașul Pogoanele și comuna Calvini, candidați din partea mai multor formațiuni politice vor cere votul localnicilor, pentru a-și asigura un post de consilier local în următorul mandat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close