Educaţie

Patru elevi buzoieni au fost premiați la Ministerul Afacerilor Interne

Valoarea şcolii buzoiene a fost confirmată încă o dată, patru dintre elevii care au reprezentat judeţul Buzău la un concurs național de creație fiind premiaţi de Ministerul Afacerilor Interne

În perioada aprilie – iunie 2014, Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne a organizat cea de-a XXI –a ediţie a Concursului Naţional de Poezie „Copiii României creează”.

La nivelul județului Buzău, u răspuns invitaţiei de participare lansată de I.P.J. DSC01157Buzău 117 elevi de la 21 de unităţi de învăţământ, ale căror creaţii au fost jurizate pe plan local cu sprijinul cadrelor didactice de specialitate.

Cele mai reprezentative poezii au fost trimise Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, iar în perioada 19 – 22 mai a avut loc jurizarea la nivel naţional.

La categoria de vârstă 12 – 16 ani, elevul Dinu Petruț de la Şcoala Gimnazială „G.E. Palade” s-a clasat pe locul I, la aceeaşi categorie de vârstă locul III şi prima menţiune fiind acordate tot unor elevi buzoieni, Gheorghe Andreea şi Pîrvan Ilona, ambele de la Şcoala Gimnazială „G.E. Palade”.

De asemenea, eleva Rotărescu Maria, de la aceeaşi unitate de învăţământ a câştigat prima menţiune la categoria de vârstă 8 – 11 ani.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în ziua de 31 mai, la sala „Nichita Stănescu” a Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.

Elevii care au reprezentat cu cinste judeţul Buzău vor fi premiaţi şi de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu ocazia conferinţei finale în cadrul proiectului „Lectură pentru toţi” ce se va desfăşura în ziua de 6 iunie, ora 14.30, la Sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean Buzău.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button