PoliticăȘtirile zilei

Patru luni până la rotația premierilor | Ciolacu: „Sunt ferm convins că acordul va fi respectat”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, este de părere că acordul dintre PSD și PNL în privința rotației premierilor din luna mai va fi respectat. Spusele liderului social-democrat se bazează pe ideea că PSD a adus liniște „pentru toți factorii decidenți din statul român”, iar o încălcare de către liberali sau de către șeful statului a acordului privind rotația premierilor va conduce spre alegeri anticipate.

În 2024, partidele vor fi angajate puternic în lupta politică, deoarece vor avea loc patru runde de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Totuși, potrivit spuselor lui Marcel Ciolacu, alegerile parlamentare ar putea avea loc mai devreme, dacă acordul semnat de PNL și PSD nu va fi respectat în privința rotației premierilor.

Ciolacu este însă de părere că acordul va fi respectat și că nu vor exista probleme cu partenerii de guvernare: Să știți că domnul Ciucă este un om de onoare, un militar si un general și sunt ferm convins ca nu sunt probleme.”, a spus liderul PSD.

N-am auzit niciun factor decident de la PNL care sa ridice anumite probleme asupra acordului politic. Va avea loc acest schimb de prim-ministri. La inceputul lui mai vom veni cu un program de guvernare de aprobat in coalitie. Sa stiti ca dl Ciuca este un om de onoare, un militar si un general si sunt ferm convins ca nu sunt probleme. Atributul desemnarii premierului este al Presedintelui, dar nu vad (sa fie probleme), pentru ca este creata o majoritate. Daca nu se doreste, desi nu sunt mare fan al alegerilor anticipate, cred ca aceasta va fi directia. Ar fi pacat, pentru ca acesta coalitie a adus o stabilitate politica si o liniste pentru toti factorii decidenti din statul roman intr-un moment critic. Sunt ferm convins ca acordul va fi respectat.”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei emisiuni difuzate de România TV.

El a spus că și dacă președintele Klaus Iohannis nu va numi premierul propus de PSD, atunci partidul va considera tot o încălcare a acordului.

În cadrul aceleiași emisiuni televizate, Marcel Ciolacu a catalogat drept „infantil” un demers conform căruia PSD și PNL să meargă la prezidențiale cu un candidat comun, după ce au candidat separat la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare. El a adăugat că PSD va veni cu un „intelectual” la prezidențiale.

Întrebat despre sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale de către PSD şi PNL, Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut loc nicio discuţie în acest sens. „Dacă am avut candidaţi separaţi la locale, avem la europarlamentare, este greu să discuţi despre un candidat comun la prezidenţiale”.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. …nu mai există stânga sau dreapta în politică….totul e pentru putere și bani !… faza cu alegerile a devenit o cacealma!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button