Economic

Patru motive pentru care să alegi o casă inteligentă

Pentru foarte multi dintre cei care vizeaza construirea unei case aceasta trebuie sa fie cat mai mare, sa aiba etaj, camerele sa fie spatioase, iar acoperisul sa fie realizat cat mai bine astfel incat sa nu aiba nicio problema. Insa casa viitorului nu mai este o simpla locuinta. Intrucat vremurile se vor schimba, tot mai multe persoane vor vedea utilitatea tehnologiilor moderne care au scopul de a asigura confort, dar si control asupra tuturor echipamentelor si electrocasnicelor.

Daca planuiesti sa iti construiesti o casa de la zero sau sa o renovezi pe cea detinuta, atunci ar fi bine sa ai in vedere tehnologiile moderne care te scapa de foarte multe griji. Bineinteles, inainte ai nevoie de autorizatii, iar pentru a le obtine poti apela la https://www.cityconsinv.ro/, firma specializata in obtinerea de astfel de documente si consultanta.

Iata care sunt principalele motive pentru care trebuie sa alegi o casa inteligenta:

 • datorita sigurantei oferite: o casa inteligenta are o multime de componente extrem de utile. Astfel, nu va mai fi nevoie sa te ingrijorezi cu privire la scurgerile de gaze sau din pricina fumului, intrucat exista senzori care te anunta imediat ce detecteaza pericolul. Opteaza pentru un detector fum de la Atu TECH si iti vei proteja familia de amenintarile mortale. De asemenea, alege si senzori de temperatura si inundatie, astfel incat sa eviti orice fel de pagube.

 • supraveghere continua: intrucat in zilele noastre au loc o multime de furturi, cea mai buna solutie pentru prevenirea si eliminarea pericolelor o reprezinta monitorizarea atenta a locuintei. Presupunand ca esti adeptul luarii masurilor de precautie, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia catre sisteme de supraveghere performante. In cazul in care constati ca tot ce ai de facut pentru casa ta este costisitor, trebuie sa o vezi ca pe o investitie intr-un viitor mai bun. De altfel, poti face un imprumut pe care sa il restitui imediat ce vei putea, astfel incat sa casa ta sa fie exact cum vrei. De exemplu, Creditfix ofera imprumuturi rapide fara acte, iar timpul in care vei obtine banii va fi cel mai scurt.
 • confort sporit: avand in vedere ca totul se automatizeaza, vei putea controla fiecare componenta a casei de la distanta. De aceea, o sa ai posibilitatea de a seta un anumit program de functionare pentru aerul conditionat, pentru sistemele de iluminare, pentru televizor si nu numai.
 • economisirea energiei electrice: intrucat in casa viitorului sunt folosite prizele inteligente, chiar si consumul de energie va fi unul scazut. Ele pot fi controlate cu ajutorul unei aplicatii, de la distanta. De asemenea, poti seta prizele astfel incat sa porneasca anumite dispozitive electronice la anumite ore. Mai mult, le poti configura asfel incat sa se aprinda lumina cand se insereaza sau cand esti plecat in vacanta, insa vrei sa lasi impresia ca cineva este acasa. Astfel, o investitie in aceste prize va deveni o una excelenta.

Asadar, daca iti doresti sa ai parte de confort si siguranta, dar sa faci si economii, atunci trebuie sa vizezi construirea unei case inteligente. Numai odata ce vei alege tehnologii moderne, o sa ai ocazia sa descoperi tu insuti avantajele unei astfel de locuinte. Fara indoiala, in cativa zeci de ani, conceptul acesta va fi predominant, iar automatizarea va juca un rol important in vietile fiecaruia dintre noi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

 1. Casa inteligentă ți-o faci singur, după părerea mea.
  Casele pot deveni smart, ușor-ușor. Implementezi intrerupătoare cu touch, prize media, becuri care pot fi controlate remote și fiind conectate la hub, ai acces la toate astea de la distanță. Inteligent, nu?
  Felicitări pentru articol, dragă Cosmin
  Mereu scrii numai lucruri bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button