Știrile zilei

Patru zile de petrecere, la Sărata Monteoru: „Buzău Fest” și „Zilele Chișinăului la Buzău”

La începutul lunii iunie, buzoienii vor avea parte de patru zile de petrecere la Sărata Monteoru, acolo unde vor avea loc două festivaluri organizate de Consiliul Județean Buzău. Este vorba despre „Buzău Fest” și „Zilele Chișinăului la Buzău”, evenimente care au fost comasate și care se vor desfășura în perioada 2-4 iunie 2022.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate ieri, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a vorbit despre cele două evenimente de promovare a culturii și turismului județean care vor avea loc la începutul lunii viitoare. Potrivit hotărârii Consiliului Județean, comasarea celor două festivaluri este justificată prin faptul că ambele s-au bucurat de succes în rândul buzoienilor, iar în acest mod i-ar fi sporită atractivitatea.

Ambele acțiuni culturale s-au bucurat de receptivitatea comunității județene. Pentru acest an și, poate și în viitorul apropiat, am stabilit ca cele două manifestări să se integreze într-un eveniment comun ceea ce ar spori atractivitatea acestuia într-un format nou și diversificat. În organizarea acestui eveniment Consiliul Județean Buzău se va implica direct, dar și în colaborare cu instituțiile de cultură de sub autoritatea sa. Suma estimată cu titlu de costuri aferente este de 400.000 lei de la bugetul propriu al județului Buzău 2022. Costurile organizării concertelor pe durata evenimentului, precum și costurile aferente logisticii necesare desfășurării acestora, vor fi asigurate din bugetul 2022 rectificat al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.”, se arată în hotărârea Consiliului Județean adoptată miercuri.

Festivalurile se vor desfășura între 2 și 5 iunie, iar autoritățile au alocat un buget de 400.000 de lei, bani proveniți din bugetul propriu al județului. Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău va asigura din bugetul propriu pe anul 2022, rectificat, costurile organizării concertelor pe durata evenimentului, precum și costurile aferente logisticii necesare desfășurării acestora.

Buzoienii vor avea mai multe petreceri în aceste zile, dat fiind că pe 1 iunie se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, iar Petre Emanoil Neagu spunea că vrea să prelungească atmosfera de sărbătoare, iar festivalurile să se lege de această zi importantă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button