Politică

PDL nu mai are niciun primar la Buzău. Cum arată harta județului

Începând de joi, 16 octombrie, PDL Buzău nu mai are niciun primar de comună. Ultimii trei edili ori au migrat la PSD, ori au ales să rămână independenți, spre stupefacția conducerii portocalii, care nu se aștepta la un asemenea scenariu.cezar_preda_68231000
Ultimul primar PDL care s-a înscris în tabăra social-democrată este Dumitru Spiță, primarul comunei Vâlcelele, în timp ce alți doi edili – Frusina Ghinea (Movila Banului) și Georgian Calotă (Balta Albă) – au optat pentru o carieră independentă.
De remarcat faptul că Marian Mușat, primarul din Valea Salciei care își întreba alegătorii pe Facebook unde ar trebui să migreze, a ales și el să renunțe la PNL, devenind independent.
La alegerile locale din 2012, PDL reușea să câștige 14 primării, doi primari fiind excluși înainte de intrarea în vigoare a OUG 55. În 45 de zile, PDL i-a pierdut pe toți cei 12 edili, în timp ce partenerul de alianță, PNL, a rămas fără 19 șefi de comune.
În acest moment PSD are trecut în cont 76 de primării din 87, restul fiind împărțit între Partidul Național Liberal (8) și independenți (3).

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. E grav fratilor PSD msi are putin si devine PCR adica singurulpartid din Romania.Ne molipseste cima rosie ,iar o sa avem 2 ore pe zi televizor cu oda partidului si 10 min de desene animate rusesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button