Politică

Pe 24 și 25 mai, buzoienii sunt chemați la urne pentru EUROPARLAMENTARE și CONSTITUȚIE

În cadrul ședinței coaliției, USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constituţiei modificate simultan cu alegeri-2012-cabina-voteuroparlamentarele din luna mai, consultarea populară urmând să aibă loc timp de două zile, cu prag de validare de 50%.

Astfel, buzoienii se vor prezenta la urne pe 24 și 25 mai, pentru a  da mandatul celor care vor reprezenta România în Parlamentul European și pentru a vota în favoarea sau împotriva modificării Constituției.

La alegerile din 2007, cel mai mare număr de voturi a fost obținut de Partidul Democrat – 41911 din sufragii, urmat de Partidul Social Democrat – 28.785 voturi și Partidul Național Liberal, cu 16.383 voturi.

În prezent, 35 de europarlamentari sunt trimiși de români la Bruxelles încă din 2007, pentru a le reprezenta interesele în marea familie europeană.

PSD și PNL nu au stabilit încă dacă vor candida sau nu pe liste comune, însă este deja o certitudine că cei doi actori politici vor lucra la europarlamentare pe liste comune.

Întrebat dacă referendumul pentru modificarea Constituției nu pune în umbră tema alegerilor europarlamentare, USL și-au exprimat convingerea că referendumul nu face decât să potențeze alegerile europene, ceea ce poate crește semnificativ prezența românilor la urne.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close