Știrile zilei

Pe cine au găsit polițiștii în postul de pază de la „Eminescu”

De ce să mai plătească agenți de pază, când îi aveau la îndemână pe indienii angajați și ca meșteri constructori pe șantier? Situația a fost descoperită de polițiști la un control de rutină în urma căruia s-a descoperit că șantierul de la „Eminescu” nu are pază așa cum prevede legea.

Zilele trecute,  un control al polițiștilor însoțiți de jandarmi s-a lăsat cu sancțiuni de peste 10.000 lei. Verificările din noaptea de 24 spre 25 februarie au avut loc între orele 23.00 – 03.00, timp în care a fost organizată la nivelul județului o acțiune pentru verificarea modului în care agenții de pază se conformează obligațiilor ce le revin în baza fişei postului.

Polițiștii au efectuat controale la 87 de obiective (unități de învățământ, stații PECO și GPL, unități sanitare, cazinouri și alte societăți comerciale), unde au fost verificați 100 de agenți de pază.

  • Indieni în post. 

Amenzi au fost aplicate și firmei care execută lucrările de reabilitare de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Oamenii legii au constatat că paza era asigurată de cetățeni indieni angajați pentru lucrările de construcție:

„O societate comercială care execută lucrările de reabilitare la o unitate de învățământ din municipiul Buzău, a fost sancționată contravențional pentru neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc, precum și pentru faptul că în serviciul de pază sunt cetățeni din spațiul extracomunitar”, a precizat IPJ Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button