Știrile zilei

Pensia de 1800 de lei, majorată cu 270 de lei, iar cea de 18.000, cu 2700 | Marcel Ciolacu: „Anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, este de părere că „anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații românilor”, referindu-se la o serie de măsuri care au contribuit la adâncirea crizelor și a decalajelor.

Într-o postare pe Facebook, liderul social-democrat vorbește despre unele măsuri luate, în trecut, de către PNL, susținând că este nevoie de explicații. Un subiect îl reprezintă piața energiei, care a fost liberalizată „fără să pună nimic în loc”. Altul se referă la achiziția de vaccinuri în valoare de 1 miliar de euro, decizie care a scandalizat opinia publică.

Cel mai sensibil subiect îl reprezintă însă creșterea pensiilor, care, în viziunea partenerilor de coaliție ai PSD, ar urma să adâncească și mai mult inechitățile. Potrivit liderului PSD, partenerii de guvernare trebuie să explice „de ce vor ca o pensie de 1800 de lei să crească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2700 de lei, adică de 10 ori mai mult”.

Anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații românilor. De ce au trecut în PNRR închiderea termocentralelor dacă nu le-a cerut nimeni? De ce au liberalizat piața energiei fără să pună nimic în loc? De ce au aprobat achiziția de vaccinuri de 1 miliard de euro? De ce nu au prins irigațiile în PNRR?!
Sunt multe lucruri care trebuie explicate. La fel cum trebuie să explice de ce vor ca o pensie de 1800 de lei să crească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2700 de lei, adică de 10 ori mai mult. Oare nu ar trebui ca în vremuri de criză să îi ajutăm mai mult pe cei cu venituri mai mici și mai puțin pe cei care nu au nici grija facturilor, nici a frigului și nici a prețurilor mari?!”, a scris liderul PSD, într-o postare pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. … păi legea trebuie să fie una ptr. toți și trebuie respectată!…populismul și demagogia nu sunt legi , totuși!..

  2. Toate finalurile enumerate de dl Ciolacu au un inceput. Toate efectele enumerate de dl Ciolacu au o cauza.
    De aceea il provoc sa raspunda la intrebarea de baza: cine i-a adus pe mineri in Piata Universitatii?
    De atunci si de acolo a plecat totul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!