CORONAVIRUS

Pentru că a primit 1 milion de euro șpagă / Fostul prefect Beganu a ajuns după gratii pentru 30 de zile

Fostul prefect de Buzău Paul Beganu, a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual şi instigare la dare de mită, fiind reţinut, miercuri noapte, de către procurorii DNA Ploieşti, cu alte trei persoane acuzate în același dosar.
După ore întregi de audieri și dezbateri, judecătorii au decis să admită cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Beganu acuzat că a luat șpagă un milion de euro fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia de beganuarestare a fost însă atacată de avocatul său la Înalta Curte. Alături de Beganu, au mai fost trimiși în arest și ceilalți membri ai grupării: inginerul Ion Irimia de la Direcția Silvică, afaceristul Gheorghe Ceteraș și avocatul său, Cosmin Vasile.
 Toți patru vor sta în arestul IPJ Prahova până când va fi luată o decizie definitivă care va fi dată de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Soluția Curții de Apel Ploiești:
„În baza art. 226 c.pr.pen. cu referire la art. 223 alin. 2 c.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ceteraş Gheorghe, Beganu Paul, Vasile Mihail Cosmin şi Irimia Ion, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. În baza art. 230 c.pr.pen dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Vasile Mihail Cosmin, Ceteraş Gheorghe, Irimia Ion şi Beganu Paul. Respinge cererile formulate de avocaţii inculpaţilor Vasile Mihail Cosmin, Ceteraş Gheorghe, Irimia Ion şi Beganu Paul privind luarea faţă de aceştia a măsurilor controlului judiciar/controlul judiciar pe cauţiune/ arestul la domiciliu.”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button