Știrile zilei

Percheziții într-un dosar greu. Fost primar buzoian, vizat de anchetă

Biroul de Presă al IPJ Buzău informează că marți dimineață au loc percheziții într-un dosar de cercetare penală în care este implicat un fost primar din județul Buzău. Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2011-2015, fiind vorba despre o grupare care se ocupa de spălare de bani.

Descinderile sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. 18 adrese sunt din județul Buzău sunt vizate de percheziții.

  • Se pare că este vorba despre fostul primar al orașului Nehoiu.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție la acea dată dintr-o localitate din județul Buzău”, precizează IPJ Buzău

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button