Știrile zilei

Percheziții la Buzău

Percheziții de amploare, joi dimineaţă, în 11 judeţe din ţară, printre care și Buzăul, într-un dosar care priveşte infracţiuni economice cu un prejudiciu de o jumătate de milion de euro. Verificările au loc la sedii de firme şi la 40 de administratori de societăţi comerciale.

Polițiștii au descins la adrese din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău și Vaslui.

„Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Maramureş.

Ancheta a scos la iveală faptul că între anii 2014 şi 2015, 40 de persoane care reprezentau 53 de firme ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive. Pentru acestea ar fi dedus sau compensat ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale.

În acest fel, a fost cauzat bugetului de stat un prejudici estimat la 500.000 de euro.

În judeţul Maramureş percheziţiile sunt realizate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului Acţiuni Speciale şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5