Știrile zilei

PERCHEZIȚII LA BUZĂU

FOTO:ARHIVĂ

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 27 de percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și a municipiului București, în patru cauze ce vizează săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit anchetatorilor, cei 24 de suspecți au confecționat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri amplasate în afara României, în spațiul UE, pentru a copia datele stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare în scopul contrafacerii unor astfel de carduri.

Astfel, membrii grupurilor au montat dispozitive de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în străinătate, creând clone ale unor carduri autentice pe care le-au folosit la stații PECO din România, unde au alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Cu ocazia percheziţilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confecționării unor astfel de dispozitive, precum si canabis.

  • Au lovit un jandarm.

De asemenea, cu ocazia unei percheziție domiciliat efectuate în judeţul Argeș a fost necesară tragerea unui foc de avertisment întrucât persoanele perchezitionate, după ce au lovit un jandarm, au încercat să continue agresiunea, cercetările urmând să fie extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere. Pentru soluționare cauzei, autoritățile judiciare române au beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Suedia, Finlanda, Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: