Știrile zilei

PERICOL la zece kilometri de Buzău | „Nu s-a dat RO-ALERT”

Începând de aseară, localnicii din satul buzoian Valea Puțului, situat la doar 10 kilometri de Buzău, stau cu frica în sân din cauza unui urs care dă târcoale gospodăriilor. Aseară a făcut prăpăd într-o curte, unde a ucis mai multe animale, iar acum câteva zile a distrus mai mulți stupi de albine.

Aseară, un localnic din Valea Puțului, comuna Merei a auzit zgomote în curte. Ieșind afară, a constatat cu groază că mai multe animale ale sale fuseseră atacate de urs. Imaginile sunt greu de privit:

În scurt timp au fost alertate autoritățile, însă până la sosirea jandarmilor și a vânătorilor de la AJVPS, sălbăticiunea a dispărut în întuneric.

Oamenii se tem acum de ce e mai rău și acuză autoritățile de lipsă de reacție: „Nu s-a dat RO-ALERT! Sunt copii care vin la scoala, singuri sau insotiti de mamele lor, pana la microbuzul scolar, cine raspunde de siguranța acestora, dar și de cea a localnicilor, a animalelor?” a scris o localnică pe Facebook.

Caz concret!
🐻URSUL este in Valea Putului,Merei, Buzau-dovada este seara zilei 24.04.2023 cand acesta a pătruns în gospodăria unui localnic, in intravilan, atacandu-i animalele!!!
În urma cu 3 zile, tot în Valea Putului același urs a facut prăpăd la stupii de albine 🐝🐝🐝din zona bisericii.
Se pare ca este al doilea atac in zona.
Nu s-a dat RO-ALERT!
Sunt copii care vin la scoala, singuri sau insotiti de mamele lor, pana la microbuzul scolar, cine raspunde de siguranța acestora, dar și de cea a localnicilor, a animalelor?
Se pare ca este o ursoaica cu pui…..” a scris Andreea Chiricioiu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button