Știrile zilei

Pericolul de pe bulevard! Primăria va lua măsuri

Știai că avem un grup dedicat noutăților din județul Buzău? Click AICI pentru a te înscrie!

O boală macină scoarța castanilor de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, punând în pericol siguranța trecătorilor. Este motivul pentru care autoritățile din Buzău au decis ca aceștia să intre într-un proces de toaletare, ce va presupune inclusiv tăierea unora dintre copaci.

loading...

În urmă cu o săptămână, o creangă uriașă s-a prăbușit din senin peste o mașină care circula pe bulevard, prin dreptul Palatului Copiilor. La scurt timp, societatea Urbis Serv a comandat o analiză a scoarței, după ce s-au constatat urme vizibile de degradare a lemnului.

Potrivit autorităților, rezultatele au arătat că arborii sunt îmbătrâniți și prezintă faze de degradare, ceea ce îi face un real pericol pentru trecători și pentru participanții la trafic.

Împreună cu specialiștii de la Urbis Serv, edilii din Primăria Buzău au decis că este necesară executarea unei toaletări profesioniste, mai ales că arborii sunt foarte bătrâni și se află în stare de degradare, punând în pericol cetățenii.

Decizia municipalității i-a împărțit pe buzoieni în două tabere: unii condamnă decizia de a tăia arborii-simbol ai orașului, iar alții consideră că ar trebui efectuată o toaletare mult mai estetică.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5