CORONAVIRUS

PERICOLUL din spatele acestor anunțuri / Ce conțin băuturile vândute astfel

Șoferii sunt tentați de aspectul plăcut al sticlelor cu alcool vândute pe marginea drumului. Fenomenul este însă scăpat de sub control, iar riscul de îmbolnăvire este foarte mare. Lichidele bahice conțin metale grele, care pot cauza cancer.
Băuturile vândute pe marginea drumului au un conținut ridicat de metale grele și alți compuși care sunt deosebit de vindem_vin_35636600toxici, fiind încadrați drept substanțe cancerigene, potrivit unui comunicat emis de Asociația Producătorilor de Băuturi alcoolice Vinrom.
Asociația Producătorilor de Băuturi alcoolice Vinrom a cumpărat și a dat spre analiză unor laboratoare autorizate 16 probe de țuică achiziționate din mai multe localități din județele Buzău, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vrancea. În urma analizelor, s-a constatat prezența peste limita admisă reglementată a unor metale grele, aldehide, alcooli superiori și furfurol, care sunt deosebit de toxice și încadrate drept substanțe cancerigene.

Asociația Vinrom trage un semnal de alarmă privind „acest fenomen care este total scăpat de sub control la scară națională”, prin care astfel de băuturi sunt vândute pe marginea drumului, în piețe și în târguri și pe internet și nu sunt supuse controlului sanitar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button