Administrație Știrile zilei

Pericolul nu a trecut | De ce a venit Dăncilă la Buzău

Situația de la Cănești, generată de inundațiile din ultimele zile, a intrat în atenția autorităților centrale, care și-au început vizita prin țară cu Buzăul. Ele au vrut să vadă cât de serioasă este problema izolării celor câteva sute de persoane din zona de munte a județului Buzău și au dat asigurări că Executivul va aproba cât mai repede banii necesari refacerii infrastructurii afectate.

Astăzi, la prânz, premierul Viorica Dăncilă a sosit la Căneşti, cu elicopterul, fiind însoțită de ministrii Administrației și Internelor, Agriculturii, Apărării și Transporturilor, pentru a vedea efectele inundațiilor din ultima săptămână. Șefa Executivului a îndemnat autoritățile să grăbească evaluările pentru ca, în ședința de joi, să fie alocați banii necesari pentr refacerea infrastructurii afectate de fenomenele meteorologice din ultima săptămână.

Pământul mustește de apă, iar oamenii se tem că vor începe alunecările de teren.
[highlight]„Facem o misiune de salvare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, de ce au nevoie autorităţile locale. Vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să aibă un ajutor. Cred că prezenţa noastră aici ne face să avem o idee asupra a tot ceea ce s-a întâmplat la faţa locului. Vrem să vorbim şi cu oamenii, vrem să vedem care sunt problemele existente la acest moment. Ştim că până acum s-a acţionat bine. Vreau să-i felicit pe toţi cei implicaţi, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile locale şi judeţene. Pentru noi, primordial a fost să nu avem victime, oamenii să fie pe primul loc, şi acum Guvernul este implicat în mod direct în a ajuta toate comunităţile care au avut de suferit.”[/highlight], a declarat premierul Dăncilă pentru Observatorul Buzoian.

Totodată, Viorica Dăncilă a adăugat că a discutat cu comisarul european Corina Cretu despre posibilitatea activării mecanismului Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene în cazul României, pentru a-i ajuta pe oamenii din zonele afectate cu alimente şi cu repararea gospodăriilor distruse de ape.

Bazinul care asigură alimentarea cu apă potabilă a comunelor Chiliile și Cănești a fost decolmatat cu sprijinul MAI și al MApN.

La vizita în teren a participat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a ținut să îi asigure pe oameni de tot sprijinul instituției pe care o conduce:

[highlight]„În urma ploilor din ultima vreme au fost afectate mai multe drumuri județene, dar, din fericire, nu sunt probleme deosebite, Important este că autoritățile centrale au alocat fonduri și am putut face înainte anumite lucrări de consolidare care, dacă nu ar fi fost făcute, nu mai eram astăzi aici. Noi vom înainta toate documentele la Guvern pentru a se primi acele ajutoare de urgență pentru că sunt localități mici fără putere financiară și le-ar fi imposibil să facă ceva fără acești bani.”[/highlight], a spus Petre Emanoil Neagu.

Aproximativ 400 de persoane care au rămas blocate în patru sate din zona de munte, dar intervenția promptă a autorităților a fost salutară. Legăturile au fost refăcute, oamenii au primit apă, s-a pus la dispoziție personal din cadrul MApN și MAI pentru decolmatarea bazinului de apă al primăriei, iar acum se așteaptă evaluările din toate zonele afectate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MARATONUL EVENIMENTELOR!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */