Știrile zilei

Pericolul NU a trecut! | Iată ce a decis Primăria! (foto)

Măcinat de intemperii și de indiferență, podul semicentenar de la Marghiloman a cedat, astăzi, prăbușindu-se peste șosea. Bucata de balustradă lungă de 18 metri, desprinsă cu tot cu trotuar, pune într-o nouă lumină proiectul de reabilitare a podului.

Pentru că există riscul ca și celelalte bucăți ale de balustradă să se prăbușească peste șosea, Primăria a luat decizia demontării tronsoanelor rămase încă prinse de pod. Astfel, trotuarul din dreapta podului va dispărea și el, iar circulația pietonală sau cu bicicleta va fi interzisă.

  • „Vom acționa în regim de urgență”.

Balustrada dni beton grea de peste o tonă va fi încărcată de utilajele Urbis, însă pe breteaua care face legătura între Șoseaua Brăilei și Parcul Marghiloman nu se va circula, o perioadă. Pentru că este vorba despre o arteră circulată, viceprimarul Ionuț Apostu a propus ca reabilitarea podului să aibă loc în regim de urgență.

Pe data de 9 iulie ar fi trebuit deschise ofertele de licitație pentru desemnarea firmei care va reface podul. Autoritățile vor însă ca lucrarea să fie reabilitată în regim de urgență, adică prin atribuire directă, pentru a acționa cât mai rapid.

Da, puteau muri oameni. Este adevărul dureros pe care îl admit astăzi și autoritățile Buzăului. Norocul a făcut însă ca balustrada să se prăbușească peste breteaua rutieră atunci când aceasta nu era circulată.

Atașăm, mai jos, imagini preluate la scurt timp de la prăbușirea balustradei și a trotuarului:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: