Administrație

„Perla Bulevardului” intră în reabilitare. Consiliul Județean vrea aici un centru cultural

Clădirea fostului spital „I.C. Brătianu”de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu este una emblematică pentru municipiul Buzău. Construită în anul image00051895, de Prefectura județului, ea ajuns acum o ruină. Consiliul Județean a luat hotărârea de a o reabilita și a amenaja aici un Centru Turistic și Cultural Regional.
În momentul în care a fost dat în folosință, spitalul „Brătianu” a avut 30 de paturi şi a funcţionat ca spital mixt. Mai apoi, clădirile sale au fost folosite pentru tratarea bolilor care necesitau o rezolvare chirurgicală, de ochi, dar şi ca maternitate. Ultima dată au fost renovate în 1935, când s-a construit un etaj în partea centrală a clădirii principale. În 1973, când a fost inaugurat Spitalul Județean, „I.C. Brătianu” a devenit secţie exterioară a acestuia, iar după Revoluție a fost abandonat.
În prezent, cădirea este declarată monument istoric și se află în administrarea Consiliului Județean. În ședința de joi, aleșii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind reabilitarea clădirii și transformarea ei în centru cultural și turistic.bratianu
Liberalii au vrut spital.
Pentru destinația acestei clădiri au existat două propuneri. Una a venit din partea grupului de consilieri ai PNL Buzău, care au spus că ar fi fost bine ca fostul Spital Brătianu să devină tot unitate medicală. Responsabilii din Consiliul Județean au considerat însă că destinația de instituție culturală i-ar ajuta să atragă mai ușor fonduri europene. În consecință, consilierii liberali au votat împotriva acestui proiect, însă documentul a fost aprobat prin votul favorabil acordat de celelalte grupuri de aleși județeni.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Daca s-ar fi facut spital,exista posibilitatea sa aiba aceeasi soarta ca si Maternitatea de pe str. Victoriei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: