Știrile zilei

Peste 100 de buzoieni s-au vindecat de coronavirus

Astăzi, 2 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 26 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1762 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 198 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 104 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1356 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 2 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 4.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 13 sancțiuni, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 1 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sancționată cu avertisment și alte 10 sancțiuni la Legea 61/1991 și la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 5.600 de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button