Administrație

Peste 4 miliarde de lei vechi și câteva mașini, captura polițiștilor în urma perchezițiilor la evazioniștii râmniceni

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza localităților Râmnicu Sărat și Râmnicelu, oamenii legii au confiscat peste 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro, în vederea continuării cercetărilor.Untitled

 Nu mai puțin de 44 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar împotriva a 4 dintre suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Tunul pe care l-au dat evazioniștii din Râmnicelu a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro.

 

Ajutați de ofiţerii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău,  au documentat activitatea infracţională a 44 de administratori de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectaţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

Patru dintre aceste persoane ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile.

Totodată, pentru a disimula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, care nu deţineau spaţii de depozitare, cu acceptul acestora.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ, suma de 351.450 de lei şi 16.950 de euro.

De asemenea, au fost aplicate sechestre asigurătoare asupra a trei imobile, trei autoturisme de lux şi două autoutilitare şi au fost sigilate şase depozite de marfă, în care erau depozitate diferite cantităţi de legume, urmând a se continua verificările cu privire la legalitatea aprovizionărilor şi provenienţa acestora.

După finalizarea perchezițiilor, 44  de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a patru dintre suspecţi, cu vârste între 28 şi 38 de ani, toţi din comuna Râmnicelu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Astăzi, suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

 

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button