SocialȘtirile zilei

PETIȚIE: „Și acești copii au nevoie de sprijin!”

Mobilizare masivă în mediul online, pentru sprijinirea copiilor născuți cu malformații renale. Câteva mii de mămici care se confruntă cu această problemă au inițiat o petiție publică și solicită sprijinul Guvernului în lupta nedreaptă în care s-au trezit fără voia lor. Zeci de părinți din Buzău s-au raliat și ei acestei mișcări.

În anul 2018, în România se nasc tot mai mulți copii cu malformații renale de toate tipurile. Din păcate, multe dintre acestea evoluează către insuficienta renală si necesită transplant. Nemulțumirea celor aproape două mii de părinți se îndreaptă către întregul sistem de sănătate de la noi, incapabil să sprijine o categorie de pacienți care abia au învățat să facă primii pași, dar care sunt nevoiți să străbată țara pentru a ajunge la București, acolo unde se află singurul medic din țară specializat în această afecțiune.

Părinții copiilor cu astfel de probleme au lansat o petiție prin care cer sprijinul Executivului. Ei sunt hotărâți să ajungă la Ministerul Sănătății pentru a cere medici nefrologi pediatri și secții de nefrologie în secțiile de pediatrie.

  • Părinții din Buzău bat drumul capitalei.

Buzoienii ai căror copii de vârstă foarte mică au depuneri de pietre la nivelul tractului urinar cunosc drumul spre București ca pe propriile buzunare. La Buzău nu există un medic nefrolog pediatru, iar scintigraful care efectuează analiza necesară se află doar în capitală.

Scintigrafia renală nu este gratuită. În București este un singur medic care face aceasta investigatie, fapt care produce întârzieri de până la câteva luni, timp pretios pentru copiii care necesită interventii chirurgicale urgente.

Mai multe detalii despre calvarul prin care trec lunar mii de părinți pot se pot afla din textul petiției. (click AICI)

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close