Știrile zilei

Plan Urbanistic Zonal pentru noul cartier situat la ieșirea din Buzău | Anunț public

Compania „Home Development SRL”, care construiește un cartier de blocuri pe terenul dintre benzinăria MOL și Lidl Orizont, a solicitat primăriei urbanizarea suprafeței de 25.39 ha, suprafață în care este inclusă si proprietatea lor în suprafață de 69518 mp.

Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Buzău, investitorul dorește realizarea unui ansamblu imobiliar mixt – rezidential/comercial locuințe colective, servicii şi dotări, precum şi echipamentele publice aferente, pe terenul situat la ieșirea din municipiu către Mărăcineni, între benzinăria MOL și Lidl Orizont.

Blocurile vor avea 4, 6 și 8 etaje, iar documentația P.UZ întocmită cuprinde normele obligatorii pentru autorizarea executării construcțiilor.

In sensul celor de mai sus, a fost elaborat acest proiect de hotäräre, pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal CONSTRUIRE ANSAMBLU IMOBILIAR MIXT REZIDENTIAL/COMERCIAL N.C. 71312- ANSAMBLU DE LOCUINTE COLECTIVE S/DS+P+4E+6E+ 8E+ ETH, SERVICII, DOTĂRI ȘI ECHIPAMENTE PUBLICE AFERENTE”, cu propunerea de a fi adoptat în forma prezentată. Prin adresa investitorului, înregistrată la Primăria municipiului Buzău la nr. 79.625 din 24.04.2024, ni s-a solicitat să aprobăm acest PUZ cu celeritate, pe considerentul că investitorul are angajamente comerciale asumate, în care sunt prevăzute anumite termene si condiţii.

În această ordine de idei, apreciez că poate fi redusă perioada în care acest proiect poate sta în dezbatere publică, cu atât mai mult cu cât prin acest proiect nu sunt afectate în nici un fel interesele publice ci, dimpotrivă, se aduce un aport la dezvoltarea municipiului.”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

ANUNȚ PUBLIC

Astăzi, 14.05.2024, primarul Municipiului Buzău anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului act cu caracter normativ:

PROIECT DE HOTĂRÂRE nr. 121 din 14.05.2024 pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE ANSAMBLU IMOBILIAR MIXT – REZIDENȚIAL / COMERCIAL N.C. 71312- ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE S/DS+P+4E ÷ 6E ÷ 8E + ETH, SERVICII, DOTĂRI ȘI ECHIPAMENTE PUBLICE AFERENTE”.

Înscrisurile aferente proiectului de act normativ sunt:

-proiectul de hotărâre, împreună cu anexa;

-înscrisurile invocate în preambulul proiectului de hotărâre.

Documentația poate fi consultată:

 • pe pagina de internet a instituţiei, la primariabuzau.ro .
 • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Biroul de relaţii cu publicul al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 22.05.2024, ora 10:00:

 • ca mesaj în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected];
 • prin poştă, pe adresa: Buzău, Piața Daciei, nr. 1, județul Buzău;
 • la sediul instituţiei, la Registratură, la adresa: Buzău, Piața Daciei, nr. 1, județul Buzău.

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0238.723.371, e-mail: [email protected], persoană de contact: Jipa Petronela.

PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU,

Constantin TOMA

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

5 Comments

 1. Home Development SRL este o firmă din Ilfov cu mari datorii, fără niciun profit, fără niciun angajat. Cum o să dezvolte un asemenea proiect, dacă nu prin intermediari?
  Primăria nu verifică firmele care solicită așa ceva?

 2. Proiectul este pe ANL sau tot” rechini „imobiliari care nu vor decât profituri uriașe.

 3. oficiali și angajați primăriei nu au timp sa verifice că sunt în campanie electorală. Graba asta este cam dubioasă. O așa firma „mare”, cu multiple datori, fara angajați, fara profit pt o parcelă din 25ha este un început bun că sa faci blocuri de 8 etaje pe malul Buzăului. Oare cate locuri de parcare vor avea în acest minicartier

 4. PUZ se face numai unde sunt mari interese la mijloc și aici sigur sunt,nu s a întrebat nimeni cum poate acest antreprenor să construiască fără salariați,sau da lucrarea în antrepriză cui trebuie?

 5. Nu este niciun proiect ANL. La Buzău „nu au loc” astfel se proiecte. Alde Gagu&Company trebuie să facă profituri uriașe.
  Inițial aici trebuiau să construiască cei de la MRS Residence, dar nu s-au înțeles cu „stăpânii” de la Buzău…

  P.S. Domnule reporter, puțină investigație ziaristică în acest caz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button