Administrație

Planul PNL-iștilor buzoieni cu imobilul de pe strada Chiristigii, numărul 3

Marea parte a jurnaliștilor buzoieni s-ar putea muta împreună sub același acoperiș. Peneliștii buzoieni au redactat un proiect de hotărâre pe care vor să îl înainteze Consiliului Județean, prin care vor să creeze un Centru de Presă în actuala clădire de pe strada Chiristigii, numărul 3.Cladirea PRESEI
„Istoric vorbind, jurnalismul, în judeţul nostru a căpătat tradiţii încă din anul 1842, când la Buzău apărea primul ziar bisericesc din România, sub numele de “Vestitorul bisericesc”. Totodată, o tradiţie o reprezintă şi presa militară, care a văzut lumina tiparului la Boboc. De asemenea, amintim că judeţul nostru se poate mândri cu jurnalişti de talie naţională şi internaţională, precum: Pamfil Şeicaru, George Pîslaru, Corneliu Ştefan, Adelin Petrişor, Sabin Orcan dar şi mulţi alţii. În galeria presei buzoiene un loc deosebit îl ocupă cei trei jurnalişti buzoieni morţi la datorie: Elena Popescu, Ionuţ Barbu (ambii decedaţi în urma tragediei de la Mihăileşti) şi Laurenţiu Păun.”, se arată în comunicatul de presă remis redacției.
Potrivit proiectului, noul Centru Județean Media ar urma să poarte denumirea reputatului jurnalist Pamfil Șeicaru şi ar trebui să găzduiască toate trusturile de presă locale, care ar folosi gratuit ori contra unei sume modice spaţiul respectiv.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: