ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Plățile pentru lucrările de pe Unirii, Transilvaniei și Industriei au fost suspendate

Suspiciune de fraudă cu fonduri europene, în cazul lucrărilor din Buzău | Constantin Toma: „E probabil o nouă plângere penală, așa cum mi s-au mai făcut și altele”.

Probleme pentru Primăria Buzău, după ce Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice a transmis un document prin care anunță faptul că nu va mai finanța proiectele de reabilitare a infrastructurii din municipiul Buzău, din cauza unei suspiciuni de fraudă. Plățile pentru reabilitările de pe Bulevardele Unirii și Industriilor, precum și de pe Strada Transilvaniei, nu vor mai fi efectuate până când ancheta în desfășurare nu va fi finalizată.

Sâmbătă, publicația știridinsursebuzau.ro a prezentat un document din care reiese că AMPOR va opri finanțarea unor lucrări de infrastructură rutieră care se desfășoară în Buzău, pe motiv că în prezent „se efectuează o investigație pentru o suspiciune de fraudă de către organele de urmărire penală”.

Print intermediul site-ului, Constantin Toma a avut o primă reacție:

E probabil o nouă plângere penală, așa cum mi s-au mai făcut și altele, toate respinse de procurori. Bănuiesc cine mi-a făcut-o, și pentru ce, un nimic, legat de marcajul făcut de Strabag pe strada Transilvaniei și că de ce nu s-au mai făcut piste de biciclete acolo. E simplu, pentru că strada e îngustă și nu a mai fost loc. Vreau să-i liniștesc pe buzoieni, primarul Toma n-a luat un capăt de ață, nu poate fi acuzat, legal, de nimic. Poate tocmai de asta deranjez pe mulți, se caută să mi se strice imaginea cu tot felul de invenții. O să fac luni o conferință de presă pe acest subiect. Îi rog pe buzoieni să aibă încredere în primarul Toma, n-a luat un leu, dacă e vreun dosar la adresa mea, pe vreo plângere a cuiva, acel dosar va fi respins.”, a spus Toma pentru buzoienii.ro.

Rămâne de văzut dacă lucrările vor fi sistate pe cele trei artere din municipiul Buzău după decizia AMPOR.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. O veche si inteleapta vorba romaneasca spune ca „nu iese fum, daca nu faci foc”…
    Ieri seara, la postul B1TV, a fost apelat in direct primarul Toma pentru a da explicatii despre sumele URIASE deturnate de Buzau catre Republica Moldova – Chisinau, mai ales ca era vorba, acolo, de coordonatori de fonduri aserviti, dovediti, lui Putin. Primarul Toma a avut, in direct la TV, o replica geniala: sunt banii MEI si fac ce vreau!!! Aviz buzoienilor!…
    Ma bucur ca incep sa vada si altii, adica organe specializate ale statului, cum e cu banii publici ai buzoienilor. Poate scapa si de data asta, doar nu degeaba e dl Ciolacu sef de Camera la Parlamentul Romaniei, dar actiunea asta dovedeste ca buboiul coace si, poate, nu peste chiar mult timp, vom avea parte de un nou caz Sorin Oprescu.
    Nimic nu este intamplator!!!…

  2. Eu sunt curios,cand au spus ca fac pista ptr biciclete,strada era mai lata si acum s-a ingustat ? Nu stiau cat este de lata, nu au zis ca planteaza tei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button