Politică

PNL Buzău îi întoarce spatele lui Orban

PNL Buzău trece în tabăra premierului Florin Cîțu, în cadrul bătăliei pentru șefia partidului. Astăzi, președintele organizației județene liberale, deputatul Gabriel Avrămescu, a anunțat că a ales direcția în care va merge, direcție motivată de nevoia unei reforme politice, a unei schimbări de mentalitate și strategie. 

În postarea sa, Avrămescu vorbește despre alegeri asumate și despre schimbarea în PNL: „E timpul pentru stabilitate în interiorul partidului, mai ales, în scopul menținerii încrederii românilor în guvernarea PNL.”

Mesajul președintelui PNL Buzău a atras comentarii de apreciere, dar și critici. Unii internauți îi reproșează lui Avrămescu faptul că i-a întors spatele lui Orban, cel care l-a făcut președinte la Buzău și în mandatul căruia a ajuns deputat:

„Credeam ca principiile si nu varsta/generatia reprezinta PNL. Oare ce ar spune dl. Quintus in aceasta situatie? Dar cu siguranta reprezenta o generatie expirata pentru dv domnule Avramescu….”, a comentat Magdalena Gaiu.

„Nu Orban v-a adus la bz acum putin timp?”, a întrebat utilizatorul Alex Toader.

„Felicitări! #EchipaCâștigătoare, a fost mesajul lui Alexandru Olaru.

  • Numit prefect și promovat de Ludovic Orban.

Gabriel Avrămescu este un nume destul de nou în politică. Conform propriului CV, a ocupat diferite funcții de conducere în cadrul ANAF, pentru ca în iulie 2019 să devină prefect de Galați, printr-un ordin semnat de fostul premier Ludovic Orban. În octombrie 2020 a fost numit consilier de stat la cancelaria prim-ministrului, pentru ca în decembrie să devină deputat PNL Buzău. Luna aceasta a fost ales președinte al organizației județene liberale cu 98% din voturi.

„Sunt momente în viață când alegerile sunt cântărite în funcție de șansele de câștig, dar există tot atât de multe momente când aleg cu orice risc în ceea ce cred, în ceea ce simt că mi se potrivește, sau aleg <pe bune> pentru că mă încăpățânez să cred că schimbările categorice, abrupte dar necesare sunt, în cele din urmă, câștigătoare.

Aleg să merg alături de echipa Florin Cîțu la alegerile interne ce vor avea loc în septembrie, pentru că aleg schimbarea, pentru că e timpul pentru o nouă generație de politicieni, pentru că echipa din jurul premierului promovează o perspectivă de dezvoltare a României care concordă viziunii mele.

Așadar, oricât de diferită ar fi alegerea mea față de a altor colegi liberali din țară, sau oricât de mult ar judeca unii sau alții despre cum am ales, astăzi, să-mi orientez susținerea, îmi asum decizia și o argumentez pe baza unor factori firești pentru o competiție.

Aleg, astăzi, programul în care cred și care mi se potrivește, aleg reforma politică liberală și merg pe mâna schimbării de mentalitate și de strategie politică.

Aleg liber pentru libertatea de a alege liberalii viitorului!

E timpul pentru alegeri asumate, e timpul pentru schimbarea #PNL! E timpul pentru stabilitate în interiorul partidului, mai ales, în scopul menținerii încrederii românilor în guvernarea PNL.

Deciziile și poziționările ferme ale fiecăruia dintre noi, în raport cu alegerile din septembrie vor echilibra lupta politica și îi vor relaxa pe actorii din viața publică, societatea civilă și mediul de afaceri.

Așadar, spunem punct și de la capăt pentru echilibru și stabilitate!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a președintelui PNL Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!