Știrile zilei

EXCLUSIV FOTO: Polițist buzoian, scos prin geam de un scandalagiu, într-un bar de pe Bd. 1 Decembrie

Polițistul buzoian Sava Georgică, în vârstă de 35 de ani, care făcea parte din patrula de intervenție din cadrul Poliției Municipiului Buzău a ajuns azi noapte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu un traumatism cranio-cerebral, după ce încercat să aplaneze un conflict.

Incidentul s-a produs pe Bd 1 Decembrie din municipiu, la un bar aflat chiar vizavi de blocurile ANL.

Aici, un scandal izbucnit între doi vecini a fost sesizat la Poliție, care a trimis imediat în zonă o patrulă de intervenție.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat care susținea că a fost agresat de către un vecin de 43 de ani, aflat în acel moment într-un bar din vecinătate.

Intrați în local pentru a discuta cu agresorul, polițiștii de la intervenție n-au fost tocmai bine primiți de către acesta, cunoscut, de altfel, pentru scanadalurile pe care le provoacă frecvent în cartier.

În momentul în care a vrut să-l imobilizeze pe scandalagiu, într-o clipă de neatenție, polițistul Sava a fost împins de agresor și a intrat cu capul în geamul de la ușa barului, lovitura fiind atât de puternică încât acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Cu sângele șiroind pe fata, agentul a fost transportat de urgență la spital, unde i-au fost acordate primele îngrijiri și a fost supus unui examen la computerul tomograf, pentru a se stabili dacă a suferit și alte leziuni. A părăsit spitalul câteva ore mai târziu, după ce medicii s-au asigurat că rănile nu îi pun viața în pericol.

În schimb, agresorul s-ar fi baricadat în casă, știind că polițiștii nu pot intra peste el fără mandat de arestare. Din spusele vecinilor, nici până la această oră agresorul polițistului nu a fost ridicat de oamenii legii pentru a fi dus la audieri.

Pentru că victima este om al legii, competența a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Din sursele noastre, se pare un procuror din cadrul instituției a participat azi-noapte la cercetările ulterioare de la fața locului.

În imaginile surprinse la câteva minute după incident, se poate vedea geamul spart cu capul de către tânărul agent.

Până la această oră, procurorul de serviciu nu a putut fi contactat, dat fiind că ne aflăm în plin weekend. Potrivit jandarmului din instituție, niciun procuror nu se află în acest moment la serviciu, pentru a oferi mai multe informații despre cazul de azi noapte, în care un polițist putea să-și piardă viața la datorie.

Pe numele agresorului va fi formulată o acuzație de ultraj. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul de 43 de ani riscă să stea ani buni după gratii pentru că a pus în pericol viața unui polițist aflat în exercițiul funcțiunii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Politistul a fost lovit cu pumnul, nu impins. Desi Parchetul are serviciu de permanenta; adica in orice moment exista un procuror la dispozitie, se pare ca nu e chiar asa. Poate dormea omul. Cum sa-l deranjezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: