Știrile zilei

Poliția confirmă: Botez cu 100 de persoane, în municipiul Buzău | Niciun invitat nu a primit amendă

În această dimineață, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a confirmat ceea ce, aseară, câteva publicații buzoiene au relatat în legătură cu petrecerea de pe Calea Eroilor.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții IPJ Buzău confirmă că a primit o sesizare despre un eveniment privat care nu respecta regulile privind răspândirea SARS-CoV-2. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că restaurantul găzduia o petrecere de botez cu aproximativ 100 de invitați.

Patronul localului a fost amendat cu suma de 4000 de lei. Deși au legitimat 63 de persoane, niciuna dintre acestea nu a fost amendată. Doar 30 de participanți au fost sancționați cu avertisment.

„În seara zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, în timpul activităților desfășurate de polițiștii buzoieni pentru asigurarea ordinii publice și pentru respectarea regulilor instituite cu scopul prevenirii răspândirii Sars-Cov2, a fost primită o sesizare în dispeceratul unității din care reieșea că la o locație nu ar fi respectate restricțiile.

Sesizarea făcea referire la organizarea unui eveniment privat,așa că au fost direcționate spre adresa indicată de apelant mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care au demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Forțele de intervenție au stabilit că sesizarea se confirmă, astfel că la un operator economic cu obiect de activitate organizarea de evenimente, din municipiul reședință de județ, era în desfășurare un botez, la care participau aproximativ 100 de persoane.

Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 4000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.

Totodată, fortele de ordine care au intervenit, polițiști și jandarmi, au legitimat 63 de persoane și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale participanților la eveniment. De asemenea, urmare intervenției, petrecerea a fost întreruptă, iar persoanele s-au conformat de îndată și au părăsit locația.”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button