CORONAVIRUS

Pompierii buzoieni, mână de ajutor colegilor greu încercați de la Galați

În județul Galați, a fost pericol de inundații pe două râuri, iar apele s-au revărsat cu putere. Peste 500 de persoane au fost evacuate de urgență din patru localități aflate în calea viiturii. Oamenii s-au refugiat în poduri și așteaptă să fie salvați de autorități. ISU Buzău a trimis forțe la fața locului, în sprijinul pompierilor gălățeni.

Potrivit unei informări de ultimă oră, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în comunităţile gălățene afectate, începând cu data de 13.10.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a dislocat 4 autospeciale de intervenţie, 6 motopompe de capacitate mărită  şi 15 pompieri, care vor sprijini efectivele de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” Galați.

În judet a fost activat codul roșu de urgență, iar militarii au intervenit prompt și, din fericire, până în acest moment nu există victime.

În prezent, situaţia operativă pe raza judeţului Buzău este în stare de normalitate. Forţele şi mijloacele din cadrul I.S.U. Buzău sunt pregătite pentru gestionarea şi intervenţia operativă în cazul producerii unor noi situaţii de urgenţă sau stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button