AdministrațieȘtirile zilei

Posturi importante, scoase la concurs de Primăria Buzău

Palatul Comunal vrea să angajeze oameni în funcții cheie, în urma unor concursuri care să le dea legitimitate și stabilitate celor din Primăria Buzău. În curând, posturile de secretar al Primăriei și, respectiv, de director executiv al Direcției Economice ar putea fi ocupate prin concurs.

Ambele proceduri de selecție vor fi extrem de riguroase. Primul concurs, cel pentru funcția de secretar, a fost deja postat pe site-ul gov.ro și va fi organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Conform cerințelor, candidații trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, precum și studii postuniversitare. De asemenea, vechimea este foarte importantă, iar pentru a ocupa o astfel de funcție este necesar ca viitorul secretar să fi lucrat deja 7 ani în specialitatea studiilor.

În prezent, postul este ocupat, prin detașare, de către Eduard Pistol, venit în Primărie de la IPJ Buzău la cererea edilului Constantin Toma. Liderul de la Palatul Comunal are o impresie bună despre Pistol și speră să facă echipă în continuare:

În momentul acesta, în Primărie funcţionează organigrama de pe urma domnului Boşcodeală. Cu celelalte două, cum ştiţi, suntem în proces. Drept urmare, am scos la concurs aceste funcţii şi sper să avem un secretar stabil. Sper să vină o persoană care să fie la fel de dedicată ca şi mine pentru a schimba în bine acest oraş. (…) (Cu domnul Pistol – n.red) am colaborat foarte bine pînă acum şi sper să se înscrie şi el la concurs”, a spus Toma pentru Șansa Buzoiană.

Dacă persoana care va promova concursul nu va fi Eduard Pistol, atunci ea va deveni al șaptelea secretar al municipiului în doar trei ani de zile.

Pe site-ul gov.ro mai este postat și anunțul de angajare pentru postul de director executiv la Direcția Economică, un alt punct nevralgic al Primăriei Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: