Știrile zilei

Povestea bradului de anul acesta, spusă de viceprimarul orașului

Bradul de Crăciun a ajuns, astăzi, în fața Palatului Comunal, cupă ce un localnic de pe strada Răscoalei a decis să se despartă de el și să-l doneze primăriei după mai bine de…75 de ani!

Bradul ce va străjui Piața Dacia a fost „recoltat” din curtea unui localnic din Buzău. Bărbatul, care locuiește pe strada Răscoalei, a decis să se despartă de arborele falnic ce străjuia curtea de mai bine de trei sferturi de veac.

Ca în fiecare an, viceprimarul Ionuț Apostu este cel care spune povestea bradului de sărbători:

🌲POVESTEA BRADULUI DE CRĂCIUN a ajuns la un nou capitol…

În urmă cu câteva săptămâni am lansat un apel public , în speranța că vom găsi buzoieni inimoși care vor să doneze un brad de care să se bucure copiii și noi toți în general în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Nu cred că mai are rost să spun că de aproape 5 ani nu am mai tăiat vreun brad din pădure pentru a fi amplasat în Piața Dacia, ci am dorit să găsim un exemplar ce oricum ar fi fost sacrificat de proprietar. Vă mărturisesc că am fost copleșit de numărul mare de buzoieni care mi-au trimis poze, doritori să ofere buzoienilor un brad pentru Sărbători. Din păcate, nu avem nevoie decât de 2 exemplare, motiv pentru care am ales iarăși brazi “buzoieni”, chiar din municipiul nostru. Mulțumesc public distinsei doamne de pe strada Răscoalei care s-a despărțit de un frumos exemplar în vârstă de peste 75 de ani!!! 🙏👏

Născută în 1949, soacra dumneaei mi-a povestit că atunci când a făcut ochi bradul era deja înalt de un stat de om. Martor al vremii și vremurilor….bradul a crescut falnic la streașina casei, ceea ce a făcut ca acum să afecteze atât fundația cât și gardul proprietății. Astfel, am ajuns să ne bucurăm de măreția lui în Piața Daciei. La cele 2,6 tone a fost o provocare transportul si amplasarea lui în piață!

Al doilea exmplar provine de asemenea din oraș, de pe strada Alexandru Marghiloman și va fi amplasat în Parcul Crâng. Aceleași calde mulțumiri și doamnei care s-a despărțit de o asemenea podoabă din curte. Iată că acum spiritul Crăciunului este cu un pas mai aproape, ceea ce poate ne va lua gândul un pic de la criza sanitară ce ne bântuie de aproape doi ani! Sărbători binecuvântate cu multă sănătate, dragi buzoieni!🎄

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: