Administrație Știrile zilei

Povestea comunei din Buzău care începe să semene a oraș

Un proverb românesc spune că „Omul sfințește locul”. Vorba se potrivește de minune primarului din Berca, acolo unde investițiile publice din ultimii doi ani au reușit să schimbe fața comunei, contribuind la creșterea calității vieții oamenilor de aici.

Comuna Berca începe să semene a oraș. Rând pe rând, spațiile dintre blocuri au fost asfaltate, iar locurile de parcare au fost trasate și atribuite locuitorilor. În timp ce municipiul Buzău încă mai are zone „gri”, precum cele din Broșteni sau Dorobanți, comuna păstorită de primarul Ionel Dobrița ține cu dinadinsul să arate că se poate face treabă și în comunitățile mici și cu bani puțini.

Gazele, apa curentă, canalizarea, asfaltul, locurile de joacă – toate au fost considerate utilități „de primă necesitate” pentru locuitorii care i-au acordat votul lor echipei lui Dobrița în urmă cu doi ani. Mai mult, ajuns la jumătatea drumului, primarul Neluș Dobrița realizează că investițiile făcute până acum au constituit doar un prim pas. Edilii „au prins gustul” pentru proiectele de infrastructură mare, singurele care pot contribui decisiv la modernizarea unei localități:

[highlight]„Anul acesta avem proiecte aprobate prin fonduri guvernamentale, dar și prin fonduri europene. Printre ele se numără asfaltarea a 18 strazi, în valoare de 1 milion euro, modernizarea Casei de Cultura din comuna Berca, în valoare de 500.000 euro, achizitia de mobilier urban pentru amenajarea spatiilor publice, modernizarea si extinderea rețelei de apaăsi canalizare, reabilitarea statiei de epurare și alte câteva. Este vorba despre câteva milioane de euro, bani fără de care nu poți face dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului.”[/highlight], a declarat edilul din Berca.

Primarul Ionel Dobrița
  • „Rețeta succesului”

Primarul Ionel Dobrița spune că nu există o „rețetă” pentru reușita unei comune, în afara unui management onest și asumat, dublat de cât mai multe depuneri de proiecte:

[highlight]„Proiectele cu fonduri guvernamentale sau europene sunt șansa oricărei comune. În afara lor, e greu de spus ce poți face doar cu resursele de buget ale comunei. La Berca am avut șansa de a ni se aproba trei proiecte mari numai în acest an, ceea ce ne-a bucurat enorm. Datoria noastră este să scriem proiectele corect și realist, să le depunem și să sperăm că ceea ce ne-am propus să facem este acceptat de factorii de decizie din minister sau de la Bruxelles.”[/highlight], a povestit unul dintre cei mai apreciați primari ai PSD Buzău.

Printre prioritățile primarului din Berca pentru anul 2018 se mai numără lucrări de modernizare a drumurilor satesti, construirea unei săli de sport în comuna Berca, reparatii si amenajarea parcărilor din zona de blocuri, asigurarea de uniforme gratuite pentru elevii claselor 0-VIII, reabilitarea și extinderea Liceul Tehnologic Berca, burse lunare pentru elevii cu rezultate deosebite, premierea elevilor cu rezultate la olimpiade scolare, premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsnicie și altele.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Buna ziua!
    Nu ar fi rau sa faceti poze tuturor strazilor… ati ramane surprinsi de adevarata calitate a lor.
    Foarte mare investitia privind marcarea locurilor de parcare…probabil articolul pregateste ridicarea comunei la rang de oras pentru niste impozite duble.
    Sa va fie rusinee!!!

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */