Știrile zilei

Povestea de dragoste a doi tineri elevi de la Boboc, nedespărțiți din 2014

Când pasiunea şi dragostea de ţară unesc destine, se nasc povești mai ușor de spus, așa cum reprezentații școlii militare de la Boboc s-au gândit să o promoveze pe cea a unui cuplu de tineri elevi:

„Luna februarie este adeseori numită şi luna iubirii. Chiar şi în mediul cazon, unde iubirea pentru patrie este motivaţia zilnică care animă sufletul fiecărui militar, sărbătoarea Sfântului Valentin şi a Dragobetelor, reprezintă un motiv în plus pentru fiecare dintre noi, de a oferi şi mai multă apreciere, atenţie şi recunoştinţă persoanelor cu care ne împărţim viaţa.

Poveşti frumoase de dragoste există şi în viaţa militară. Una dintre acestea este a unui cuplu de tineri elevi din anul II ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, pe nume Andrieș Lavinia şi Zărnoianu Ionuţ Alexandru.
Lavinia are vârsta de 25 de ani, este din satul Jirov, judeţul Mehedinţi, iar Alexandru are 26 de ani şi este din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş. S-au întâlnit pentru prima dată în şcoala generală, în Orşova, iar din 2014 au hotărât să formeze un cuplu. De atunci sunt, aşa cum ambilor le place să spună, „de nedespărţit”. Pasiunea pentru sport, mai exact pentru ramura caiac-canoe, i-a provocat pe amândoi la performanţe uimitoare. Un an de zile au făcut parte din lotul naţional al Federaţiei române de caiac canoe şi amândoi sunt multipli campioni naţionali la diferite categorii şi au reprezentat ţara la campionatul european de caiac-canoe organizat în Franța în 2014.
După finalizarea liceului, drumul lor nu a fost întrerupt de opţiuni diferite ale studiilor universitare. „Am hotărât să ne continuăm studiile la Universitatea din Pitești specializarea „Educație fizică și sport”. În primul an de facultate, Alexandru s-a decis să se înscrie la cursul de formare a soldaţilor/gradaţilor profesionişti. În următorul an, l-am urmat şi eu. În ziua depunerii jurământului militar, în 2016, ceva s-a născut în sufletul meu, am simţit că sunt pe drumul pe care voi merge tot restul vieţii. Am fost detașată la unitatea unde era și prietenul meu, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din Constanța.” ne transmite Lavinia.
Fiind obişnuiţi să acceadă întotdeauna la mai mult, mânaţi de sentimentul pe care îl aveau de fiecare dată atunci când se aflau într-o competiţie sportivă, anume acela că trebuie să dea tot ce este mai bun, s-au hotărât să se pregătească pentru admiterea din anul 2019 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene. Eforturile le-au fost răsplătite. Au fost declaraţi admişi amândoi la aceeaşi specializare, Electromecanică și Automatizare de bord de aviație. În prezent sunt elevi sergenţi în anul 2.
Performanţele lor sportive au continuat şi în cadrul şcolii militare. Fac parte din lotul sportiv al acesteia şi, în puţinul timp avut la dispoziţie până-n pandemie, au avut rezultate notabile. „La şcoală a fost uşor să mă integrez în lotul sportiv, pentru că aici mă simt în largul meu. Am participat la diferite competiții sportive militare în anul 2019. La Cupa 25 Octombrie, la proba de Atletism, Lavinia a obţinut locul 1, la Pista CISM (Consiliul Internațional al Sportului Militar), Lavinia a reușit să obțină locul 1, iar eu m-am clasat pe locul 2. La Concursul militar de schi de la Vatra Dornei, între instituțiile militare de învățământ, eu, ca și comandant de patrulă am condus echipa și împreună am reușit să obţinem locul 2, iar Lavinia împreună cu echipa ei, locul 3. Ne-am pregătit cu sprijinul instructorilor militari să participăm şi la alte concursuri, dar, din cauza pandemiei, acestea au fost anulate.” ne-a declarat Alexandru.
Parcursul celor aproape 2 ani a fost uşor deoarece au fost împreună. Acum, pe ultima sută de metri, se pregătesc în continuare asiduu pentru examene, deoarece de efortul depus în perioada anilor de studiu depinde viitorul lor. Vor să dea iarăşi, aşa cum sunt obişnuiţi deja, tot ce pot ei, pentru a obţine cele mai bune rezultate la examenul final. Astfel cresc şansele de a fi repartizaţi la aceeaşi unitate.
Le dorim mult succes în tot ce şi-au propus, cariera lor militară este cu siguranţă promiţătoare, la fel ca şi parteneriatul de viaţă!”, au scris reprezentanții școlii militare pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!