SocialȘtirile zilei

Povestea Mădălinei | Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la apropiați

În urmă cu o lună, „Reporter Buzoian” scria despre povestea Mădălinei,elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Pogoanele, o tânără sub al cărei chip angelic se ascunde o suferință teribilă. La capătul unei campanii umanitare căreia i-au răspuns pozitiv sute de persoane, Mădălina va beneficia de tratamentul și de operația care îi vor reda șansa la o viață normală.

Buzea Mădălina are 19 ani și, în afară de bolile copilăriei, nu a avut cine știe ce probleme de sănătate. În clasa a IX-a, în urma unei operații de apendicită, medicii au constatat că fata suferă de  scolioză toraco-lombară, o boală cumplită din cauza căreia coloana vertebrala se curbează de obicei în foma literei S sau C.

La o lună de la lansarea apelului public pentru Mădălina, profesorii fetei au revenit cu un anunț îmbucurător. Peste doar patru zile, tânăra se va interna în spital pentru a fi supusă intervenției chirurgicale de care are atâta nevoie:

„Acum trei saptamani venea la scoala pentru a sustine ultimele teze pentru a absovi liceul alaturi de colegii ei, moment in care mama ei mi- a spus ca are nevoie de multi, foarte multi bani sa o opereze, altfel fata va muri.Am plans impreuna cu copiii, ne durea neputinta noastra.In cursul aceleiasi zile, copiii mei se intrebau pe grupul clasei cum sa facem.Vom sta cu mainile in san? Atunci, motivata de hotararea lor de a trece peste nenorocirea asta care era si a noastra, m-am hotarat.A doua zi, cu o suta de lei in mana, m- am dus in clasa, sa le- am spus ca VOM REUSI.Cu elevii mei, cu alti copii de la clasele de liceu am plecat pe un drum greu, aproape imposibil. Mi s- au alaturat prieteni, cunoscuti si multi necunoscuti care aveau incredere in mine si care au copii si stiu ce inseamna dragostea de parinte si suferinta in fata durerii proriului fiu.Astazi pot spune ca pe 12 iunie Madalina se interneaza pt a fi operata.Dumnezeu a fost alaturi de ea si mi- a scos in cale oameni cu suflet ca mi- au dat din putinul lor pentru a- i salva viata.Inca strangem bani pt spitalizarea ei, dar vreau sa VA MULTUMESC pt ajutorul si increderea acordate!Sa va dea Dumnezeu sanatate tuturor!”, a scris pe Facebook o profesoară de la Liceul Pogoanele.

În urmă cu un an, tânăra a suferit o operație, care nu a făcut altceva decât să îi prelungească viața. Tot atunci s-a îmbolnăvit de inimă, iar starea ei se agravează treptat.

Mădălina nu se poate deplasa fără ajutor, iar operația care i-ar reda speranța la o viață normală costă peste 600 de milioane de lei vechi. Familia sa nici nu își permite să viseze la acești bani, având o situație financiară deosebită.

Colegii fetei s-au mobilizat și fac un apel către toți oamenii de bine care pot o pot ajuta pe Mădălina să viseze din nou.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close