Știrile zilei

Povestea Simonei | Suferința ascunsă sub acest chip frumos

Simona este o fată de 15 ani, care se luptă cu o boală cruntă. Cu toate astea, nu uită să zâmbească și le dă încredere celorlalți copii, uneori, chiar și doctorilor. Visează să devină medic pediatru și să descopere leacul bolii de care suferă.

Eleva originară din comuna Costești și-a petrecut o bună parte a ultimilor ani în Spitalul Marie Curie, din București. Problemele au început în 2015, cu ceva dureri la șold și la spate.

Pur și simplu m-am trezit și am mers. Am observat că mă doare. N-am băgat-o în seamă. Adică, am zis că e din cauza curentului. Am luat niște pastile, m-am dat cu cremă și au trecut după o săptămână. Reapăreau, apoi dispăreau. Până nu s-au mai oprit”, a povestit Simona pentru EuropaFM.

Inițial, doctorii au crezut că e vorba de scolioză. După analize amănunțite, Simonei i s-a pus un diagnostic mult mai grav. Părinții și medicii au evitat să îi dea detalii, dar Simona e un copil foarte inteligent.

Îmi venise pur și simplu în minte și am căutat. Și i-am zis zâmbind mamei: Știi ca tumora mea înseamnă cancer?. Așa i-am zis. A rămas uimită și eu i-am spus-o zâmbind. Nu aveam nicio treabă. Știam ce înseamnă cancer. Dar nu așa de mult”, mărturisește Simona.

Anii au trecut și Simona a trecut prin mai multe operații. În final, doctorii i-au amputat piciorul stâng și deși i-a fost greu la început, Simona spune că viața merită trăită.

Optimismul Simonei i-a uimit pe toți cei care îi cunosc povestea: medici, colegi de școală sau colegi de spital.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button