Economie&Business

ÎN PRAGUL SĂRĂCIEI. Pe drumurile din Buzău circulă zilnic aproape 40.000 de rable

Zilnic, drumurile din județul Buzău sunt tranzitate de aproape 40.000 de rable, mașini care au depășit vechimea de 18 ani. Afectate de timp și condițiile meteo, ”bătrânele doamne” se 5încăpățânează să-și conducă proprietarii pe șoselele aglomerate, deși se supun pe sine și pe ceilalți participanți la trafic unor riscuri uriașe.

Conform unui studiu INFOGRAFIC, la Buzău, doar 782 de mașini sunt considerate noi, ele având între 0 și 2 ani vechime.  Din totalul de 83.816 mașini înscrise la Buzău, alte 23.126 de autovehicule au trecut de ”prima tinerețe”, având o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani.

Puțin peste 4000 de mașini au vechimea între 3 și 5 ani, ceea ce ne plasează într-un subsol al clasamentului în ceea ce privește numărul de ”rable” în circulație.

Extrapolând, același studiu arată nu numai vechimea parcului auto al fiecărui județ, ci și nivelul economico-financiar al fiecărei regiuni. Astfel Buzăul se numără printre județele sărace, în care puterea de cumpărare a cetățenilor este extrem de redusă.

Din nefericire, județul Buzău nu poate decât să viseze la ”prefericitele” campioane ale parcului auto național, el rămânând de ani buni un simbol trist al necesităților financiare de clasă..

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close