Știrile zilei

Prânzișor boieresc la Conacul Grigorescu din Berca

Grupul de inițiativă Fundația Comunitară Buzău organizează alături de partenerii săi locali pe 10 noiembrie 2018, începând cu ora 11:30, un eveniment de strângere de fonduri pentru înființarea Fundației Comunitare Buzău. Evenimentul are loc la Conacul Grigorescu din Rătești, comuna Berca, Județul Buzău și include un prânz cu bucate tradiționale reinventate și ateliere creative pentru copii. Participarea se face doar pe bază de înscriere iar donația minimă recomandată este de 100 lei/adult.

În cadrul evenimentului de la Conacul Grigorescu, Terra Carpatica, în calitate de partener, oferă un prânz cu mâncăruri boierești buzoiene reinventate. De asemenea, în meniu vor fi și plăcinte și gogoși de la Cândești. Zestrea Bisoceană organizează ateliere creative pentru copii iar Arta Meșteșugului din satul Mierea le oferă oaspeților acces la atelierul lor de împletit coșuri de nuiele.

Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru constituirea și dezvoltarea Fundației Comunitare Buzău. Participarea se face doar pe bază de înscriere iar donația minimă recomandată este de 100 lei/adult. Copiii însoțiți care au sub 14 ani vor beneficia de intrare gratuită. Înscrierile se pot face completând formularul: https://www.fundatiacomunitarabuzau.ro/pranzisorbuzoian/ Participarea este limitată la maxim 50 de persoane iar prioritate vor avea cei care au donat prin transfer bancar anterior evenimentului.

Donațiile se pot face prin transfer bancar în contul Asociației pentru Relații Comunitare, IBAN: RO23BTRLRONCRT0098655809 cu mențiunea „donație înființare FC Buzău – PBB”. Donațiile se pot face și în numerar la fața locului.

Mai multe informații despre eveniment (locația, meniul, activitățile propuse și împrejurimi), precum și inițiativa de constituire a Fundației Comunitare Buzău sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului

Din primăvara lui 2018, un grup de buzoieni inimoși s-au apucat să pună bazele unei fundații comunitare dedicată comunității locale din Buzău. Ce definește acest grupul de inițiativă și acest demers?


Buzău e un județ bogat. Patrimoniu, natură, gastronomie, istorie, tradiții și autenticitate, toate se regăsesc din belșug în Buzău. Ceea ce nu înseamnă că în Buzău nu ne confruntăm și cu provocări – ce țin de sărăcie, marginalizare, degradarea mediului. Însă pentru ca potențialul județului să fie pus în valoare și, în egală măsură, provocările să-și găsească soluții, credem că e nevoie ca lideri locali să fie să identificați și sprijiniți, buzoienii cu spirit civic să fie mai bine conectați pentru a conlucra și inițiativele comunitare sa fie catalizate. Acesta poate fi menirea și aportul Fundației Comunitare Buzău și de aici decurge și motivația noastră de a contribui la înființarea fundației.”, au transmis reprezentanții grupului.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.