Știrile zilei

Prăpăd la Berca | Grindina a distrus totul în grădini

Luni seară, o ploaie cu piatră abătută asupra localităților din zona Berca a distrus totul în grădini. În câteva zeci de minute, grindina de mari dimensiuni a culcat totul la pământ.

Imaginile trimise de oamenii din Berca relevă amploarea stricăciunilor: pomi rămași fără rod, plante culcate la pământ, grădini întregi de legume compromise.

A plouat cu piatră și în localitățile de pe Valea Slănicului, pe Facebook fiind postate fotografii din localitatea Cernătești.

Astăzi, ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de vijelie pentru localități din județele Buzău și Prahova. Potrivit textului avertizării,  în zonele vizate se vor semnala grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice și averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

Printre localitățile buzoiene vizate de avertizare se numără: Nehoiu, Pătârlagele, Pârscov, Cislău, Gura Teghii, Calvini, Chiojdu, Siriu, Viperești, Pănătău, Cătina, Cozieni, Brăești, Măgura, Colți, Bozioru, Odăile.

FOTO/VIDEO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button