Administrație

Prefectura îi sărbătorește marți pe veteranii de război

Și-au servit patria cu onoare pe fronturile de luptă din țară și din veteran-de-razboiafara granițelor ei. Drept mulțumire, patria-mamă îi celebrează în fiecare an, în semn de respect și prețuire pentru cei care sunt veteranii de război.

Marți, 29.04.2014, vor avea loc manifestări cu prilejul sărbătoririi ”Zilei veteranilor de război”, anunță Instituția Prefectului – Județul Buzău.

Acţiunile organizate cu acest prilej de Prefectură vor debuta cu un ceremonial militar şi religios, precum şi cu depunerea de coroane şi jerbe de flori.

  • Evenimentul se va desfăşura la « Monumentul Eroilor Neamului » din faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Buzău, începând cu ora 10,00.

În România, au calitatea de veteran de război persoanele care au 646x404participat la primul sau al doilea război mondial în armata română, au făcut parte din justiţia militară, au devenit invalizi sau au fost prizonieri de război. Ei sunt protejați de Legea nr. 44/1994, care le garantează anumite drepturi și indemnizații speciale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button