Administrație

Pregătiți pentru ninsori / Vicepremierul a dispus măsuri ferme pentru avertizarea COD GALBEN

Prefectul județului Buzău, Maria Buleandră, a participat, joi, la videoconferința cu prefecții, pe tema avertizărilor meteorologice și hidrologice din ultimele zile. Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea, autoritățile locale vor mobiliza resursele pe care le au la dispoziție pentru a asigura deszăpezirea și degajarea căilor rutiere. Mii de polițiști, jandarmi și lucrători ISU sunt gata să Buleandraintervină în eventualitatea producerii situațiilor de urgență.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență din cele 34 de județe supuse atenționărilor „Cod galben” și din municipiul București, să ia primele măsuri pentru prevenirea și gestionarea producerii unor situații de urgență.

Avertizarea cod galben de ninsori este valabil de joi, de la ora 13, până sâmbătă, la ora 16.00. Conform avertizărilor meteorologilor, va ninge abundent în zonele montane şi în regiunile sud-vestice ale țării, urmând ca, începând de vineri, de la ora 16, ninsorile să fie prezente și în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență în zilele următoare și să aibă în vedere că precipitațiile pot avea ca efect depunerea unui strat consistent de zăpadă care ar putea îngreuna traficul rutier.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button