Știrile zilei

PREMIERĂ, în comuna Mărăcineni!

„Numai uniți vom reuși, pentru că unde-s mulți puterea crește! Este provocarea adresată de către Primăria Mărăcineni tuturor agricultorilor din comună, care sunt invitați să facă parte din prima cooperativă agricolă din județ agreată și finanțată de Uniunea Europeană.

Ieri, la Primăria Mărăcineni s-au pus bazele unui viitor prosper și durabil al agriculturii comunei. Concret, conducerea Primăriei a primit o delegație de la Ministerul Agriculturii, care a venit cu propunerea înființării la Mărăcineni a primei cooperative agricole din județul Buzău.

Proiectul se adresează tuturor agricultorilor din Mărăcineni – bazin legumicol important din județ – care vor să beneficieze de facilități începând din momentul producției până la vânzarea produsului. Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, grație formei asociative, legumicultorii din Mărăcineni vor avea o forță mai mare de negociere atât la cumpărarea materiei prime, cât și la vânzarea produselor.

Constantin Dumitru (dreapta), alături de reprezentanți ai MADR.

De asemenea, agricultorii din Mărăcineni vor simți că munca lor este respectată și apreciată la justa valoare; în acest fel, din lanțul economic vor dispărea o bună parte dintre intermediarii care cumpără produsele producătorilor la prețuri de nimic. În cadrul cooperativei se vor stabili prețuri de vânzare cât mai satisfăcătoare pentru agricultori, oferindu-se totodată garanția că plățile sunt făcute la timp.

 • „Avem foarte mulți oameni gospodari în comună și e păcat ca ei să nu profite de această ocazie pentru a prospera. Cooperativa este singura cale prin care agricultorii noștri pot obține fonduri europene, consultanță tehnică gratuită, scutire de la plata impozitului pe profit și pe clădirile folosite, garanția că termenele de plată se respectă și multe altele. De exemplu, niciun legumicultor nu poate intra singur pe o piață mare, cum e cea a hipermarketurilor. În schimb, sub umbrela cooperativei, fiecare membru își poate vinde marfa, poate avea garanția unui contract îndelungat și poate obține prețul corect al produselor.”, a explicat city-managerul comunei Mărăcineni, Dumitru Constantin.

Potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook a Primăriei, administrația din Mărăcieni a pus deja bazele unui comitet de organizare în vedera înființării Cooperativei. Din grupă fac parte agricultori cu experiență, iar unul dintre aceștia a fost desemnat să conducă și nou-înființatul Sindicat al Agricultorilor Buzoieni.

 • „Începem ziua cu o veste nesperat de bună! Comuna Mărăcineni înființează prima cooperativă agricolă ce le va oferi viitorilor săi membri multiple beneficii! Numai uniți în cadrul Cooperativei Mărăcineni, agricultorii noștri vor avea o forță de negociere mult mai mare, o garanție că produsul lor va fi vândut la un preț bun, facilități la accesarea de fonduri europene și scutiri de taxe și impozite.
 • Cu sprijinul Ministerului Agriculturii, am făcut primii pași pentru constituirea Cooperativei Agricole Mărăcineni, cea dintâi de acest fel din județ. Am constituit deja un comitet de cinci persoane, iar pe această cale vă anunțăm cu bucurie că liderul acestuia va fi și președintele Sindicatului Agricultorilor de la Buzău.
 • Îi așteptăm la Primărie pe toți agricultorii din Mărăcineni, pentru a se înscrie în cooperativa agricolă! Întreaga documentație este gratuită, iar beneficiile depășesc orice așteptare!Uniți vom reuși! Unde-s mulți putere crește!”, este postarea de Facebook a Primăriei Mărăcieni.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

5 comentarii

 1. Farate, la ora asta voi vreti sa reinventati CAP-urile? De ce naiba le-ati distrus, nu erau bune? Ei, lasa acum sa va omoare hypermarket-urile si sa mancati rosii de Spania si varza de Polonia daca ati fost prosti. Iar voi dati varza cu 50 de bani sau ramaneti cu ea la poarta.

 2. In afara nu mai urla nimeni ca asociiatile sunt CAP-uri, de aia nu produc agricultorii lor milioane de euro! Noi strigam in gura mare ca ne intoarcem la CAPuri si preferam sa murim singuri decat sa reusim impreuna! Vai de capul nostru, o tara de prosti si egoisti.

 3. Ce facusi Cosmine?i-ai luat painea lu TUREACA???
  Numai el umbla cu miloaga prin comune sa primeasca si el ceva pt un articol inaltator!
  Nu as vrea sa cred la fel si despre tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button