Educaţie

ÎN PREMIERĂ: La Buzău s-ar putea deschide prima școală postliceală pentru surdo-muti

O școală postliceală destinată persoanelor cu dizabilități de auz s-ar putea deschide în curând la Buzău, asta după ce propunerea lansată de Ionica Tarău a fost acceptată de primarul Constantin Boșcodeală.rsz_p1140217

Anunțul a fost făcut de către președintele Asociației 1 Iunie, Ionica Tarău, cu ocazia întâlnirii de la Primăria Buzău, atunci când tinerii cu deficiențe de auz au împărțit mărțișoare doamnelor din administrația locală.

Prezent la întâlnie, primarul Constantin Boșcodeală a apreciat inițiativa reprezentantei surzilor din Buzău, lăsând de înțeles că ar fi de acord să susțină un astfel de proiect care vine în sprijinul semenilor.

Ionica Tarău a precizat că înființarea școlii ar rezolva multe probleme în ceea ce privește posibilitatea de angajare a tinerilor cu deficiențe de auz. Cu o calificare recunoscută de minister și cu abilități deprinse în școală, surzii ar avea posibilități reale de angajare.

La această oră, la Buzău există deja o unitate protejată, în care  lucrează cu carte de muncă trei persoane cu dizabilități.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COMUNICAT DE PRESĂ

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */