Educaţie

ÎN PREMIERĂ: La Buzău s-ar putea deschide prima școală postliceală pentru surdo-muti

O școală postliceală destinată persoanelor cu dizabilități de auz s-ar putea deschide în curând la Buzău, asta după ce propunerea lansată de Ionica Tarău a fost acceptată de primarul Constantin Boșcodeală.rsz_p1140217

Anunțul a fost făcut de către președintele Asociației 1 Iunie, Ionica Tarău, cu ocazia întâlnirii de la Primăria Buzău, atunci când tinerii cu deficiențe de auz au împărțit mărțișoare doamnelor din administrația locală.

Prezent la întâlnie, primarul Constantin Boșcodeală a apreciat inițiativa reprezentantei surzilor din Buzău, lăsând de înțeles că ar fi de acord să susțină un astfel de proiect care vine în sprijinul semenilor.

loading...

Ionica Tarău a precizat că înființarea școlii ar rezolva multe probleme în ceea ce privește posibilitatea de angajare a tinerilor cu deficiențe de auz. Cu o calificare recunoscută de minister și cu abilități deprinse în școală, surzii ar avea posibilități reale de angajare.

La această oră, la Buzău există deja o unitate protejată, în care  lucrează cu carte de muncă trei persoane cu dizabilități.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5