Politică

Premieră, la evenimentul de lansare a candidaților PSD Buzău

PSD Buzău și-a lansat candidații în format restrâns

Eveniment politic sub semnul restricțiilor, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. În frunte cu liderul său, Marcel Ciolacu, PSD și-a lansat candidații la alegerile din 6 decembrie în format restrâns. Doar cinci oameni au urcat pe scenă, iar în sală au fost primiți doar câțiva jurnaliști.

În linia formatului atipic care a stat la baza întregului eveniment se înscrie și o premieră: Marcel Ciolacu, buzoian din tată-n fiu, devine primul lider al PSD care alege să își lanseze candidatura la Camera Deputaților de acasă, din orașul natal.

La ora 11:00, pe scena Sălii Mari a Consiliului Județean Buzău au urcat președintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, senatorul Lucian Romașcanu, șeful CJ, Petre Neagu, și primarii celor două municipii din Buzău, Constantin Toma și Sorin Cîrjan.

Evenimentul a avut o organizare atipică: cei cinci enumerați mai sus au stat în Sala Mare, în timp ce restul candidaților s-au aflat într-o sală alăturată și au urmărit desfășurarea pe un monitor.

  • Tunurile pe Orban: „Cel mai incompetent și prost guvern postdecembrist”

În discursul său, președintele PSD și al Camerei Deputaților a vorbit despre calitatea echipei de candidați propuși de PSD, însă nu a ratat ocazia de a critica dur guvernul Orban. De asemenea, liderul social-democraţilor l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că insistă ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 6 decembrie, în condiţiile în care în România au fost raportate joi aproape 10.000 de cazuri de COVID-19.

„În afară de acestă criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi mai dezastruoase în ceea ce priveşte România, şi parcă nu era suficient acest ghinion, avem ghinionul să avem cel mai corupt şi incompentent Guvern postdecembrist. Va fi o perioadă complicată”, a declarat Marcel Ciolacu în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Liderul PSD l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că insistă cu organizarea scrutinului parlamentar, în pofida crizei sanitare cu care se confruntă România.

„Din câte am înţeles şi eu de la preşedintele României care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare pe data de 6 decembrie. (…)E posibil ca luni să termine această campanie electorală. Aşteptăm explicaţii la restricţiile anunţate ieri în şedinţa de Guvern şi cum se va desfăşura această campanie electorală astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care Guvernul nu are dreptul să le emită. Înţelegem necesitatea unor restricţii”, a spus Ciolacu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button