AdministrațieCORONAVIRUS

PREMIERĂ: Semafor cu buton la Școala nr. 1 și trecere înălțată la nivelul trotuarului

Soluție pentru fluidizarea traficului în zona Şcolii nr. 1 de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Împreună cu reprezentanții Poliției, municipalitatea buzoiană a decis să desființeze cele două treceri de pietoni existente, urmând ca în zonă să apară o singură trecere, înălțată la nivelul trotuarului și prevăzută cu semafor cu buton.

Soluția identificată de autorități ar urma să răspundă deopotrivă nevoilor pietonilor și ale șoferilor, cei din urmă plângându-se des de blocajele produse în trafic mai ales la orele de vârf.

„Încă din luna decembrie, am luat decizia de a muta trecerile de pietoni din zona Școlii nr. 1, iar astăzi (marți-n.red.) am venit împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere pentru a identifica cea mai bună soluție pentru ampasarea trecerii de pietoni, pentru că, din cele două treceri, vom amenaja una singură, iar aceasta va fi prevăzută cu semafor cu buton pentru calmarea traficului petonal. Având în vedere că este o zonă foarte aglomerată, dorim să sistematizăm zona, astfel încât să nu existe niciun risc pentru elevii Școlii nr. 1, dar totodată să reușim să deblocăm și traficul rutier în zonă.”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

După desființarea celor două zebre existente, în dreptul Școlii nr. 1 va fi amenajată o singură trecere de pietoni înălțată la nivelul trotuarului, o premieră în orașul nostru. Prin aceasta, spun reprezentanții Poliției, se elimină din start nevoia montării de bumpere sau dispozitive montate în asfalt pentru calmarea traficului, deoarece, prin însăși înălțarea trecerii de pietoni la nivelul trotuarului, șoferii vor fi nevoiți să reducă viteza.

Ideea va fi pusă în practică în curând. Pentru ca elevii de la Şcoala 1, dar şi ceilalţi pietoni, să poată traversa bulevardul Nicolae Bălcescu în siguranţă, trecerea de pietoni va fi dotată şi cu un semafor cu buton.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

6 comentarii

 1. Exagerare ,cum sa ridici trecerea de pietoni la nivelul trotuarului ….socant absolut !
  erau alte solutii mai bune ! SEMAFOR cuplat cu cel de la UNIRII .ERA SI MAI SIMPLU SI MAI EFICIENT !

  1. Deșteptule în tarile civcivilizate asa sunt toate trecerile de zeci de ani și nu sunt accidente pe trecere ca la noi.taci din gura dacă nu ai ieșit din Buzau

 2. Foarte bine.locuiesc în Franta și asa sunt toate trecerile și încetinesc toți la trecere și nu sunt accidente.bravo lor

 3. Locuiesc pe N.Balcescu si copilul meu va invata la Scoala nr.1, asa ca ma pot pronunța asupra inițiativei Primăriei . Fffffffff bine. Traficul va fi fluidizat si se va termina cu întrecerile de motociclete si autoturisme de pe bulevard, care sunt in fiecare noapte pe timpul verii. Astept cu nerabdare sa se puna in practica. Multumim anticipat.

  1. Unde plm ati vazut voi treceri inaltate la nivelul trotuarului? Ce ati fumat?
   Acolo se va amenaja eventual inca o parcare pentru carciuma lui tescaru, ii doare in cur de copii sau de pietoni, idiotilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button