Știrile zilei

PREOT BUZOIAN: „Parcă aș fi într-un oraș din Ungaria, care ține doliu de 1 decembrie..”

Mesaj tranșant al unui preot buzoian, ca reacție la lipsa din magazine a produselor cu însemnele Tricolorului în preajma sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Părintele profesor Romeo Ene, unul dintre clericii preferați de noua generație de tineri, devenit model de preot în pas cu vremurile, a reacționat după o postare pe Facebook în care se constată lipsa din unitățile comerciale a produselor cu însemnelor Tricolorului. Postarea a fost făcută cu doar două zile înainte de sărbătorirea Zilei Naționale a României, moment în care, opinează clericul, toți românii ar trebui să poarte însemnele Tricolorului.

„Parcă aș fi într-un oras din Ungaria care ține doliu de 1 Decembrie. Am căutat în benzinării, la librăriile de pe Cuza Vodă, la „chinezii de la Gorbaciov” (sic!). Până la urmă am găsit ceva la librăria Danny Criss de pe strada Marghiloman. Dacă nici în perioada asta, atunci când?”, a scris părintele Ene pe Facebook.

Postarea a stârnit comentarii diverse din partea internauților, care au susținut, în bună măsură, punctul de vedere al preotului.

„Nu lipsesc numai din magazine, ci și din casele si din inimile românilor. E trist că trebuie să așteptăm o zi pentru a ne aduce aminte că suntem români si să ne arătăm simbolurile nationale, dar nu avem de unde sa le procurăm.”, a mai scris părintele profesor.

Doi preoți „pe val” pentru generția de tineri: Pr. Constantin Necula și Pr. Romeo Ene

Atitudinea preotului extrem de popular printre tineri este departe de a fi o simplă zvâcnire naționalistă. Pr. Romeo Ene a mai precizat că, cel puțin anul viitor, „ar trebui să se facă o campanie ca toata lumea să-si puna la casă sau la balcon un Tricolor și tot orasul sau toată tara sa se umple de steaguri. Asa cum era la Alba Iulia acum 100 de ani. Că doar sărbătorim Centenarul Marii Uniri, nu?”.

În vârstă de 35 de ani, părintele Romeo Ene este slujitor la biserica „Sfântul Dumitru” de pe strada Parâng și profesor de religie la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Tot părintele este cel care a organizat parastasele pentru cele 64 de victime ale cumplitului incendiu din clubul Colectiv.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Asa am invatat noi acasa si la scoala pe vremuri. Nu trebuie sa asteptam 1 decembrie sa achizitionam un stegulet. Drapelul trebuie sa existe tot timpul intr-un colt al caselor romanilor. Iar pentru o persoana care are tangente cu scoala si cultura in general, procurarea unui tricolor ar trebui sa fie un lucru facil, informatia si mijloacele fiind mult mai la indemana decat altor persoane.

  2. Nu exista ptr. ca nu sunt cumparate. In timp, guvernantii nostri au facut din poporul asta patriot o haita de „lupi” pusi pe scandal, pe inavutire rapida, calcatul totul in picioare doar ptr. binele propriu. Cei care nu au suportat au plecat in tari streine. Pana si tiganii au plecat, aici neavand ce sa mai fure. Aici, unde ei de mii de ani credeau ca-i leaganul vietii. Si inainte oamenii n-o duceau bine, dar aveau inimi de eroi chiar daca boierimea si domnitorii ii persecutau. Raul nu venea de la turci, austrieci, germani sau rusi ci din interior. Dupa ce au plecat unii altii, bastinasii n-au dus-o mai bine. La fiecare razboi erau amagiti cu pamant dat la intoarcere, dar niciunul nu a vazut asa ceva. Au murit la Plevna si la Marasesti , la Stalingrad si tot au fost pacaliti. Daca astazi cand suntem independenti si liberi, aproapele meu ales face ce face si uita de omenie , de ani buni, pe cine crede parintele ca va mai interesa un steag ? Credeti ca de vine ungurul in Transilvania, omul de rand o va duce mai rau ? Nicidecum, asa a fost dintotdeauna, raul a fost din interior.

  3. Atunci cand exista, preturile acestor simboluri sunt destul de mari. Orice roman insa ar trebui si ar putea, fara prea mari eforturi, sa aiba un stegulet in casa. Altfel, exista suficiente print shop-uri care sa realizeze rapid un tricou, o cana, un pix, o agenda etc personalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button