Știrile zilei

Preot buzoian, răpus de coronavirus

S-a stins din viață părintele Dumitru Buduianu, parohul bisericii din localitatea buzoiană Fundeni. Părintele avea 55 de ani și ar fi contractat virusul în urmă cu aproape o lună.

Este doliu printre credincioșii din Fundeni, comunitate păstorită, până nu demult, de iubitul preot Dumitru Buduianu. Slujitorul Domnului suferea de o boală pulmonară, însă infectarea cu temutul virus SARS-CoV-2 ar fi fost cea care i-a adus prematurul sfârșit.

În trecut, spun unii credincioși, părintele fusese internat și la București. În urmă cu o săptămână, medicii l-au trimis înapoi la Buzău, fiind internat la Spitalul Gârlași.

În zorii zilei de sâmbătă, 24 octombrie, sufletul părintelui s-a ridicat la cer.

Pr. Buduianu avea patru copii și locuia în Fundeni, comunitate pe care o păstorea de peste douăzeci de ani.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace, să-l ocrotească și să-l ducă în Dreptatea Lui! Un preot cu har de la Dumnezeu; mai rar preot ca părintele Buduianu! Regrete pentru un om și preot Dumnezeu deosebit!”, a scris un credincios la aflarea veștii mutării părintelui la cele veșnice.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Dumnezeu sa il odihneasca in pace. Pacat. Am uitat sa fim oameni, ca si libertatea, pandemia a fost inteleasa gresit. Romanul primeste de la Dumnezeu dar nu stie ce sa faca cu darul, si isi bate joc. Doctori si asistenti romani, nu mai lasati oamenii sa moara! Efectiv nu le dati niciun ajutor, acum mai mult, ii lasati sa crae efectiv? Aveti si voi rude,copii. Daca lor li se intampla ceva le dati vreun ajutor?

  2. Nu suferea de nicio boala pulmonara, de unde va luati informațiile?! Nu avea nicio boala cronica, a beneficiat de cel mai bun tratament in spital, doctorii chiar si-au dat interesul, am tinut legatura permanent cu ei. Corpul parintelui a fost prea slabit sa mai raspunda la tratament pentru ca virusul asta parsiv i-a atacat foarte grav si foarte repede plamanii. Verificati din mai multe surse informatiile înainte sa scrieti un articol!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button